Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Καλαμάτα: Προσπαθούσαν να ταξιδέψουν στη Στοκχόλμη με πλαστά χαρτιά

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς, της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, καθώς και της πλαστογραφίας


Ένας 31χρονος Ρουμάνος και τρεις Σύροι, δύο άνδρες 29 και 14 ετών και μία γυναίκα 33 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Οι Σύροι φέρονται να προσπάθησαν, με τη βοήθεια του Ρουμάνου, να ταξιδέψουν με προορισμό τη Στοκχόλμη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς, της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, καθώς και της πλαστογραφίας, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, συνεργό του 31χρονου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, διαπίστωσαν ότι Σύροι που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη της Σουηδίας συνοδευόμενοι από τον 31χρονο Ρουμάνο, επέδειξαν τρεις πλαστές ρουμανικές ταυτότητας, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Ακολούθως, κατά την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, χθες το πρωί, ο 31χρονος μαζί με ακόμη ένα άτομο, συνόδευσαν τους Σύρους, από την Αθήνα έως το αεροδρόμιο Καλαμάτας Μεσσηνίας κι επιπλέον στην κατοχή του 31χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του 31χρονου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...