Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γνήσια έργα Νταλί, Πικάσο, Μιρό και Ματίς σε μουσείο της Μεσσήνης

Αυθεντικά έργα των μεγαλύτερων Ευρωπαίων Καλλιτεχνών του 20ου αι «μετακόμισαν» (έως τις 30 Νοεμβρίου) στο τοπικό Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης» στην Μεσσήνη


Ανεκτήμιτα δείγματα υψηλής χαρακτικής κατάφερε να φέρει στην γενέτειρά του ,Μεσσήνη,  ο ζωγράφος- χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης και να τα παρουσιάσει στους συντοπίτες του. Αυθεντικά χαρακτικά των Νταλί, Πικάσο, Μιρό, Καντίνσκι, Ματίς, Ροντέν και άλλων σπουδαίων Ευρωπαίων καλλιτεχνών του 20αι «έφτασαν» την προηγούμενη Δευτέρα στο περιφερειακό μουσείο του Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης» εγκαινιάζοντας μία έκθεση πανελλήνιας εμβέλειας. 

Τα 36 χαρακτικά και σχέδια ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του Ελληνα γλύπτη Αριστείδη Πατσόγλου και της συζύγου του Αλεξάνδρα Ραφτοπούλου-Πατσόγλου, του ζευγαριού που ίδρυσε την γκαλερί «Sculprures» στο Παρίσι. Τόσο η γκαλερί όσο και η συλλογή έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της κόρης τους Ελένη Πατσόγλου, αρχιτέκτονα, η οποία και αποφάσισε να δανείσει τα σπάνια έργα στον Τάκη Κατσουλίδη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίηθηκαν σε κλίμα γιορτής. Για την έκθεση μίλησε ο Δήμητρης Παυλόπουλος επίκουρος καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ χαιρέτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Η έκθεση χαρακτικών θα παραμείνει στη Μεσσήνη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.  Τηλέφωνο για πληροφορίες 27220 – 24212.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...