Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Για δάνειο 27.000 ευρώ θα πληρώσει μόνο 5.748

Ευνοϊκή απόφαση για έναν υπερχρεωμένο δανειολήπτη έλαβε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, διατάσσοντας τη διαγραφή του χρέους του σε ποσοστό 79%. 


Πρόκειται για έναν συνταξιούχο εργολάβο οικοδομών, με οφειλές προς μία τράπεζα συνολικού ύψους περίπου 27.000 ευρώ. 

Τα συνολικά εισοδήματά του ανέρχονται σε 720 ευρώ το μήνα, ενώ το δικαστήριο έκρινε ότι για να καλύψει τις βιοτικές του ανάγκες χρειάζεται το ποσό των 700 ευρώ μηνιαίως. Ο οφειλέτης κατοικεί με τη σύζυγό του σε μια μονοκατοικία 136 τ.μ. στην Καλαμάτα και δεν διαθέτει άλλα περιουσιακά στοιχεία πέραν της κύριας κατοικίας του. Το δικαστήριο με την απόφασή του εξαιρεί από την εκποίηση την πρώτη κατοικία του. Επίσης ο αιτών καλείται να καταβάλλει για τις οφειλές του 31 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 4 χρόνια (δηλαδή ποσό 1.488 ευρώ). Επιπλέον, δύο έτη μετά τη δημοσίευση της απόφασης, ο οφειλέτης καλείται ν' αρχίσει να καταβάλλει και 70 ευρώ το μήνα για 5 χρόνια (δηλαδή 4.260 ευρώ) προκειμένου να διασώσει από την εκποίηση την κύρια κατοικία του.

Ετσι, ο συνταξιούχος θα καταβάλει συνολικά 5.748 ευρώ από τα 27.000 ευρώ που όφειλε συνολικά - δηλαδή μόνο το 21% του χρέους του. Ο δικηγόρος του, Αριστομένης Σκούλικας, μιλώντας στην "Ε" είπε ότι "το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας με την εν λόγω απόφαση δίνει λύση στο πρόβλημα υπερχέωσης ενός συμπολίτη μας. Τόσο το ύψος της μηνιαίας δόσης που καλείται να καταβάλει ο οφειλέτης, όσο και η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων του είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Κινούνται στα πραγματικά πλαίσια στα οποία μπορεί να ανταποκριθεί ο πελάτης μου, δεδομένων των οικονομικών του δυνατοτήτων αλλά και της προχωρημένης ηλικίας του".

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...