Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εκδήλωση για την οικονομία στην Καλαμάτα ο Νίκος Χριστοδουλάκης

Εκδήλωση με τίτλο "Ο Τιτανικός σώζεται; Μετά το μνημόνιο τι;" με ομιλητές τον πρώην υπουργό και καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Χριστοδουλάκη και τον οικονομολόγο και γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ''REX'' στην Καλαμάτα.


Σε ανακοίνωση για την εκδήλωση, την οποία διοργανώνει το βιβλιοπωλείο "Λυμπερόπουλος" σημειώνεται μεταξύ άλλων:

"Τρία χρόνια μετά την υπογραφή του Μνημονίου, η ελληνική οικονομία δεν έχει ακόμη σταθεροποιήσει το δημόσιο χρέος, παρά τις οριζόντιες περικοπές, και απέτυχε ν' αυξήσει τα έσοδα, παρά την μεγάλη αύξηση των φόρων σε όσους ήδη τους πλήρωναν.

Μόνο αν η οικονομία βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, θα μπορέσει να βγει από την παγίδα του χρέους, ν' αυξήσει τα έσοδα και ν' αποτρέψει την έκρηξη της ανεργίας και της κοινωνικής αναταραχής.

Θα μπορούσε ν' αντικατασταθεί το Μνημόνιο από μια νέα Συμφωνία αρχών και αμοιβαίων δεσμεύσεων ; χωρίς καταναγκασμούς και εξουθένωση, που θα περιλαμβάνει δημοσιονομικούς στόχους όπως τα κριτήρια του Μάαστριχτ, αλλά όχι υπαγόρευση των μέσων πολιτικής, καθώς και αναπτυξιακά μέτρα όπως τα διαρθρωτικά ταμεία αλλά χωρίς υποθήκευση δημόσιας περιουσίας στους πιστωτές.

 Oι περίτεχνες χρηματο-οικονομικές θεωρίες δεν κατάφεραν ν' αποτρέψουν την πιστωτική κατάρρευση του 2008 και την κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Η παγκόσμια κρίση προκάλεσε αμφισβήτηση όχι μόνο στις οικονομικές πολιτικές αλλά και στις οικονομικές θεωρίες".

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Βασίλης Χάντζος.

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...