Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Εξάρθρωση ομάδας που λήστευε ηλικιωμένους στο Ναύπλιο


Εξαρθρώθηκε, υστέρα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά εννέα  περιπτώσεις ληστειών, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 29χρονος και μία 20χρονη, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 21χρονος ομοεθνής τους, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Τίρυνθας, του Αργολικού, της Δαλαμανάρας και του Ναυπλίου Αργολίδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:

 Την 5-11-2012 το βράδυ, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κόσμημα και ηλεκτρονικές συσκευές.

 Την 19-11-2012 και πρώτες πρωινές ώρας, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμενε ζεύγος ημεδαπών, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

 Την 1-2-2013 το πρωί, στο Αργολικό Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

 Την 2-2-2013 το βράδυ, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

 Την 4-2-2013 το πρωί, στο Αργολικό Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρυσαφικά.

 Την 11-12-2012 το απόγευμα, στην Δαλαμανάρα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κόσμημα.

 Την 11-12-2012 το απόγευμα, στην Δαλαμανάρα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

 Την 15-11-2012 το πρωί, στην Δαλαμανάρα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

 Την 11-12-2012 το απόγευμα, στην Δαλαμανάρα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και κόσμημα.

 Κατά το χρονικό διάστημα από 22-12-2012 έως 24-12-2012, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρυσαφικά.

 Την 2-2-2013 το μεσημέρι, στο Αργολικό Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά.

 Την 4-2-2013 το πρωί, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, που η αξία τους ξεπερνά τις -11.000- ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, σε βάρος του 29χρονου, εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άλλου μέλους της εγκληματικής ομάδας.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...