Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τα 185 χρόνια Ελληνο-Ρωσικών Σχέσεων και του εορτασμού του Ρώσου Διπλωμάτη

Ο Δήμος Ναυπλιέων, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» διοργανώσαν εκδήλωση σημερα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στο Ναύπλιο με την ευκαιρία των 185 χρόνων Ελληνο-Ρωσικών Διπλωματικών Σχέσεων (1828-2013) και του καθιερωμένου εορτασμού του Ρώσου Διπλωμάτη.

Στις 10:00 έγινε επιμνημόσυνη Δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό του Ναυπλίου και έπειτα κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια από τους διοργανωτές
και άλλους φορείς.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Βουλευτικό με χαιρετισμό απο τον Δημάρχο Ναυπλιέων, τον κ. Evgeny Yurkov, πληρεξούσιο υπουργό Α τάξεως, Πρεσβευτή Σύμβουλο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg, τους Βουλευτές του Νομού Γ.Ανδριανό και Γ.Μανιάτη, την Δρ Μαίρης Μαρούλη-Ζηλεμένου, προέδρου του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας»,του Δρ Μιχάλη Χριστάκη, προέδρου της Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», της αναπληρωτού προέδρου του Ομίλου UNESCO Αργολίδας κ. Λιάνας Νικολαίδου-Γεωργαντά, του προέδρου του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας κ. Βασίλη Μανωλόπουλου.

Στην συνέχεια έγινε Ομιλία του καθηγητή κ. Βασίλη Φίλια, προέδρου του Δ.Σ του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» με θέμα: «Τα στοιχεία της διαχρονικής Ρωσικής πολιτικής στα Βαλκάνια τους τελευταίου τρεις αιώνες». Η εκδηλωση εκλεισε με μουσικό πρόγραμμα απο την παιδική χορωδία του Ναυπλίου με το συμφωνικό έργο «Ο άνθρωπος και το ¨Όραμα» μέρος 10 μεταγραφή για πιάνο του Γιάννη Χατζίδη, και την Μικτή χορωδία Δήμου Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...