Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πελοπόννησο

Πολυπληθείς απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί σε όλες της πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη το ΠΑΜΕ, νωρίς το πρωί, έκανε περιφρούρηση της απεργίας με κατάληψη της εισόδου εργοστασίου στην βιομηχανική περιοχή της πόλης και στις 10.00 πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πρωτοφανή σε όγκο και παλμό απεργιακή συγκέντρωση, για τα δεδομένα του νομού, πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και την ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, όπου έδωσαν δυναμικό «παρών» οι αγρότες από τα δύο μπλόκα Βουρβούρων και Νεστάνης.

Ακολούθως οι απεργοί, πεζή και με τα αγροτικά μηχανήματα, κινήθηκαν στο κέντρο της Τρίπολης έως την πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου αντιπροσωπεία τους έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία, που έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται έλεγχοι, και διότι το τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ προτίθεται να συγχωνευτεί με το αντίστοιχο τμήμα της υπηρεσίας στο Ναύπλιο.

Αυτή την ώρα οι αγρότες της ΠΑΣΥ κατευθύνονται στον κόμβο Βουρβούρων και οι υπόλοιποι αγρότες στον κόμβο της Νεστάνης, όπου ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη των διοδίων, σηκώνοντας τις μπάρες.

Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ είχαν καλέσει συγκέντρωση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και στη συνεχεία οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας συναντήθηκαν, στο ύψος της οδού Αριστομένους, με τους αγρότες που έφτασαν με τα τρακτέρ από το Σουληνάρι Πυλίας.

Τα τρακτέρ κινούμενα στο κέντρο πόλης προκάλεσαν μποτιλιάρισμα και έφτασαν στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας, όπου οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ δήλωσαν πως θα αποχωρήσουν με από το μπλόκο του Σουληναρίου και θα συνεχίσουν με άλλες μορφές κινητοποιήσεων, αν δεν ανταποκριθεί η κυβέρνηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες το πρωί κατέλαβαν τις εισόδους της Αγροτικής Τράπεζας και της Eurobank στο Άργος και στην συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προκλήθηκε, προ στιγμής, ένταση για ένα πανό, μεταξύ απεργών, αφενός μελών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού Δημήτρη Κορδέλα και αφετέρου μελών του ΠΑΜΕ, η οποία δεν πήρε έκταση και έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στη συνέχεια οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ στο κέντρο του Άργους και από κει κατευθύνθηκαν στο Ναύπλιο, όπου για δύο ώρες έκλεισαν τον κεντρικό κόμβο της πόλης στην Ενδεκάτη, με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία στην Αργολική πρωτεύουσα. Νωρίς το μεσημέρι έφυγαν και κατευθύνονται στον κόμβο Μάνεση

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Σπάρτη και Κόρινθο, με μικρότερη όμως συμμετοχή εργαζομένων.

Τέλος, οι αγρότες από το μπλόκο του Βέλου Κορινθίας, περί τα 500 άτομα, από τις 13.30 έχουν καταλάβει την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, στο 103 χλμ της εθνικής οδού. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο σημείο, διεξάγεται μέσω των πάρκινγκ ιδιωτικής αλυσίδας ταχυφαγείου που βρίσκεται εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...