Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά στη Μεσσηνία


Στα ίχνη δύο αυτοτελών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε καλλιέργειες κάνναβης και σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στη Μεσσηνία, έφτασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή (σε Γαργαλιάνους, Βάλτα, Μαραθόπολη, Κυπαρισσία, Πύλο, Χώρα, Κορώνη και Φοινικούντα), αλλά και στον Πύργο Ηλείας, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα (10 Ελληνες ηλικίας 30-53 ετών και ένας 22χρονος Αλβανός), ένας εκ των οποίων (35χρονος) συμμετείχε ενεργά, σύμφωνα με την Αστυνομία, και στις δύο οργανώσεις.

Σε μεγάλο αριθμό ερευνών που διενεργήθηκαν σε σπίτια και λοιπούς χώρους, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερο από 1,5 κιλό κάνναβης, μία πλήρως εξοπλισμένη υδροπονική καλλιέργεια 91 φυτών κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, επτά ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, κροτίδες και 8.130 ευρώ.

Στις δύο ανεξάρτητες δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται συνολικά 35 άτομα, που κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Από την Αστυνομία διερευνάται τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στις δύο αυτές εγκληματικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...