Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Σιωπή από το υπουργείο Υγείας για την έφοδο χρυσαυγιτών στο Παναρκαδικό

Σιγήν ιχθύος από το υπουργείο Υγείας για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Η στάση της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου να νομιμοποιήσει επί της ουσίας «έλεγχο» μελών της Χρυσής Αυγής στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Υγείας αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει ενημερωθεί για το θέμα αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από την πλευρά του. Δεν είναι λίγοι όσοι αποδίδουν τη στάση του αυτή στο γεγονός ότι η διοικητής είναι σε νοσοκομείο της εκλογικής του περιφέρειας.

Την Πέμπτη 7/2 η διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη Ελένη Σιουρούνη ενήμερη για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους, δηλώνοντας μάλιστα στο «ArcadiaPortal.gr» ότι έχει κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει το δικαίωμα από τον νόμο να προβεί σε ελέγχους των στοιχείων επικαλούμενη θέμα προσωπικών δεδομένων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Γ. Παπασταματάκης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση της κυρίας Σιουρούνη, κατηγορώντας τη ότι αναζητεί «εξωθεσμικούς "βοηθούς" εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία».

Η έφοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 6/2. Η ομάδα των 30-35 ατόμων εισέβαλε με σκοπό να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών. Η κίνηση αυτή, όπως δήλωσαν, έγινε ύστερα από καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων.

Κατά την έφοδό τους, καθώς ζητούσαν να μάθουν την εθνικότητα όσων ήταν στους θαλάμους, ζητούσαν αποδεικτικά χαρτιά από αλλοδαπούς. Τελικά έδιωξαν διά της βίας τέσσερα άτομα που δεν είχαν ή δεν έδειξαν τα χαρτιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...