Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα ανθυπαστυνόμος για υπεξαίρεση χρημάτων

Δικογραφία σε βάρος ενός ανθυπαστυνόμου που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Πελοποννήσου ως αναπληρωτής διοικητής, γραμματέας και διαχειριστής ασκήθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η δικογραφία αφορά στις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία, της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος, καθώς όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, ο ανθυπαστυνόμος έχει παρακρατήσει για δικό του όφελος, χρηματικά ποσά τα οποία προορίζονταν για την εξόφληση υπομνημάτων - οδοιπορικών του αστυνομικού προσωπικού.

Ενδεικτικά, το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο 2012 έως και τον Ιανουάριο 2013, ενώ παρέλαβε 4.587 ευρώ για την πληρωμή υπομνημάτων, υπεξαίρεσε το ποσό των 2.500 ευρώ, περίπου, ενώ προέκυψε πως προχωρούσε σε παράτυπες ανανεώσεις - θεωρήσεις αδειών κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου, στις οποίες επικολλούσε χαρτόσημο μικρότερης αξίας, από την προβλεπόμενη (6 ευρώ), με αποτέλεσμα το τελευταίο τρίμηνο να προκύπτει οικονομική ατασθαλία, που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Έτσι, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο ανθυπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...