Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ναύπλιο: Ο δήμος εξαγοράζει το ιστορικό πρώτο φαρμακείο της ελεύθερης Ελλάδας


Το ιστορικό πρώτο φαρμακείο της ελεύθερης Ελλάδας στο Ναύπλιο περνά στον δήμο Ναυπλιέων, ο οποίος παρενέβη στη διαδικασία αγοράς του διατηρητέου κτιρίου, όπου στεγαζόταν το φαρμακείο του Βονιφάτιου Βοναφίν.

Με παρέμβαση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, συνεδρίασε κατεπειγόντως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κι αποφάσισε ομόφωνα την εξαγορά από τον δήμο, του ιστορικού διατηρητέου μνημείου, που βρίσκεται στην παλιά πόλη, επί των οδών Βελλίνη και Βασ. Κωνσταντίνου και την ανάδειξη του φαρμακείου όπου ταριχεύτηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου, θα αναζητηθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2013», ενώ για την κάλυψη της διαδικαστικής δαπάνης, καθώς και της αξίας που υπολογίζεται ότι ίσως υπερβαίνει την αντικειμενική αξία του ακινήτου, υπήρξε δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου, πως θα καταβληθούν από τον δήμο.

Τέλος, το συμβούλιο αποφάσισε πως, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εξαγορά του ακινήτου, ο δήμος Ναυπλιέων θα κηρύξει το ιστορικό κτίριο απαλλοτριωτέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...