Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τρίπολη: Επίθεση κατά δημοσιογράφου από Χρυσαυγίτες

Φωτογραφία από το kalimera-arkadia.gr
Γιατροί και νοσηλευτές του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης δεν επέτρεψαν την αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» και εμπόδισαν τη ρατσιστική φιέστα που επιχείρησε να στήσει η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως το αίμα είναι για όλους τους ασθενείς και πως θα τηρηθούν όσα προβλέπει η νομοθεσία. 

Μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, κρατώντας πανό που έγραφε «Η Χ.Α. είναι τσιράκι των αφεντικών και το σύστημα τους προστατεύει», και όπως τονίζουν το αίμα δόθηκε κανονικά με βάση τα όσα ορίζονται. Εν τω μεταξύ επίθεση από Χρυσαυγίτες δέχτηκε δημοσιογράφος - εικονολήπτης του arcadiavoice.gr, ο οποίος επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει τα όσα συνέβαιναν εντός του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα «Κάποιος έπιασε από το λαιμό τον εικονολήπτη μας ενώ ταυτόχρονα άλλος του πήρε βίαια το κινητό. Στη συνέχεια άτομο που παρουσιάστηκε σαν δικηγόρος της ΧΑ  με τη συνοδεία 2-3  χρυσαυγιτών επέστρεψαν  το κινητό και επέβαλαν το σβήσιμο του υλικού».

«Καταγγέλλουμε τις φασιστικές μεθόδους επιβολής λογοκρισίας στα ΜΜΕ και δηλώνουμε ότι σταματάμε να μεταδίδουμε οτιδήποτε έχει σχέση με τη συγκεκριμένη Οργάνωση», τονίζει το arcadiavoice.gr.

Την επίθεση στο δημοσιογράφο κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. «Σήμερα το πρωί στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, μέλη της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επετέθησαν και βιοπράγησαν σε βάρος δημοσιογράφου Τοπικού Μέσου Μαζικής ενημέρωσης, ο οποίος ήταν εκεί για να καλύψει την ρατσιστική εθελοντική αιμοδοσία μελών της».

«Η αναίτια αυτή επίθεση, σύμφυτη με τον χαρακτήρα και την πρακτική της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που τα μέλη της βρίσκονταν στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για μια υποτίθεται «ανθρωπιστική προσφορά», δείχνει περίτρανα την υποκρισία και τους στόχους της. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας»,
τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΠΟΕΔΗΝ, την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε:

«Μετά τις εισβολές σε Νοσοκομεία (Τρίπολη, Καλαμάτα, Νίκαια) και τις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής και των τραμπούκων της να αποκτήσουν «κοινωνική αναφορά», στους χώρους των Νοσοκομείων, επανέρχονται το Σάββατο 27/04/2013 με Πανελλαδική Αιμοδοσία, ενταγμένη στις αρχές και τα ιδανικά τους «ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Η εμμονή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παρά την κατακραυγή όλης της κοινωνίας και των επιστημονικών φορέων και τη ρητή διαβεβαίωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ ότι το αίμα δίνεται και χορηγείται ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωσή τους στις αρχές και τα ιδεώδη του φασισμού.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται για την διεξαγωγή της Αιμοδοσίας και να μην επιτρέψουμε την μετατροπή τους από την Χρυσή Αυγή σε «φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας».

Είναι τέλος υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας, να πάρει ΑΜΕΣΑ όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν την ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση του θεσμικού πλαισίου της Αιμοδοσίας από την Χρυσή Αυγή».


Διαβάστε ανακοίνωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβα και του Αναπληρωτή Γραμματέα Λ. Βαμβακα:

Το αίμα είναι βασικό ανθρώπινο αγαθό το οποίο ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι η εθελοντική αιμοδοσία, πράξη αλτρουισμού, ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς αλληλεγγύης.

Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και οι φιάλες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Στην αιμοδοσία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται κανένα κριτήριο έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης. Τα παραπάνω συνιστούν καταστατικές, μη διαπραγματεύσιμες αρχές της αιμοδοσίας.

Παραπλανά χυδαία την κοινή γνώμη όποιος προπαγανδίζει ή αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει δυνατότητα διακρίσεων στο αίμα που συλλέγεται σε οποιαδήποτε αιμοδοσία. Το απεχθέστερο όμως είναι ότι χύνει ρατσιστικό δηλητήριο.

Εδώ και μήνες η «Χρυσή Αυγή» έχει εντάξει την αιμοδοσία στο οπλοστάσιο της μισαλλόδοξης προπαγάνδας της, διακηρύσσοντας τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας “μόνο για Έλληνες” και αύριο Σάββατο 27 Απριλίου διεξάγει ανάλογη πανελλαδική εκστρατεία.

Ως γιατροί θεωρούμε αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης, του ρατσιστικού διαχωρισμού και της εκστρατείας μίσους της «Χρυσής Αυγής».

Καλούμε τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας να τηρήσουν τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (επισυνάπτονται) και ν΄ αρνηθούν ρητά κάθε αιμοληψία ή συνεργασία που οδηγεί στη σπίλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μετατρέποντάς την από πράξη αλληλεγγύης σε μέσον προβολής της μισαλλοδοξίας.

Καλούμε κάθε συνάδελφό μας ν΄ αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές εκδηλώσεις, διότι παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας

Καλούμε τέλος το Υπουργείο Υγείας να παρέμβει άμεσα για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...