Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΟΥΣ ΔΑΝΑΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ – Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ»


Στα πλαίσια του προγράμματος Διαλέξεων και Συζητήσεων της χειμερινής περιόδου, ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός» συνεχίζει τις μετακλήσεις σημαντικών και διακεκριμένων  προσωπικοτήτων, προκειμένου να προσφέρει στους Αργείους την ευκαιρία επικοινωνίας με θέματα που αφορούν στον άνθρωπο και τις πνευματικές του αναζητήσεις. Έτσι την Κυριακή  14  Απριλίου 2013 στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου μίλησε η κα. Τέσσα  Δουλκέρη

Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: « ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ  η κατασκευή της εικόνας του»     Ένα δοκίμιο με μυθιστορηματική γραφή και αστυνομική πλοκή. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κοινωνιολόγος κ. Γεώργιος Κόνδης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ηθοποιοί της Πολιτιστικής Αργολικής  Πρότασης. Στο πιάνο η κ. Αγγελική Τσαμπάση. Θα προβληθεί βίντεο από προηγούμενες παρουσιάσεις.

Η Τέσσα Δουλκέρη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει Πτυχίο Νομικής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου από το ΑΠΘ, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Παρισιού 1-Σορβόννη και Διδακτορικό Δίπλωμα Επιστήμης της Πληροφόρησης –Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Παρισιού 2 -Πανθεόν-Σορβόννη. Έκανε πρακτική άσκηση στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο και στη Γαλλική Τηλεόραση (πρώτο κανάλι) στο Παρίσι. Ως δικηγόρος εργάσθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Δίδαξε ως Ειδική Επιστήμων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, καθώς και σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες για θέματα της ειδικότητάς της στο πλαίσιο ανταλλαγών διδασκόντων του προγράμματος SOCRATES. Όπως επίσης στη Κίνα, Βραζιλία και ΗΠΑ στο πλαίσιο διμερών Συμφωνιών του ΑΠΘ.

Τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαζήση είναι: Κοινωνιολογία της Διαφήμισης, Διαφήμιση και Επικοινωνία, Ελληνική Τηλεόραση, , Ισότητα των δύο φύλων και ΜΜΕ, Ισότητα των φύλων στις εργασιακές σχέσεις, Αθλητισμός, Κοινωνία και ΜΜΕ κ.α. Από τις εκδόσεις Gutenberg-Δαρδανός  Η  εικόνα του παιδιού στην Ελληνική Τηλεόραση και Τύπο.

Επίσης λογοτεχνικά βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαζήση και θεατρικά από τις εκδόσεις University Studio Press. Τα ντοκιμαντέρ της«Σκεπαστό – Ένα ορεινό χωριό της Ανατολικής Θράκης», και η «Ώρα η Κακιά»έχουν προβληθεί στα Φεστιβάλ Δράμας και Χαλκίδας αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...