Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΑΡΓΟΣ - Καμπόσος: Βάλαμε τέλος στο «τέρας» που έμοιαζε ανίκητο - Το ρυμοτομικό σχέδιο

Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους Μυκηνών πραγματοποιήθηκε χθες 22/4/2013, ενώ ο δήμαρχος Δ.Καμπόσος εκτός ημερήσιας διατάξεως, αναφέρθηκε στην υπογραφή από το ΥΠΕΚΑ και το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων, της β’ ανάρτησης της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης στο Νότιο Τμήμα ή αλλιώς το ρυμοτομικό σχέδιο.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος δήλωσε «Εχθές τελείωσε άλλη μια αγχωτική κατάσταση που βασάνιζε το Άργος από το 1983, 30 ολόκληρα χρόνια. Αυτή η δημοτική παράταξη βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου 2 χρόνια, 2 χρόνια άσχημα, 2 χρόνια δύσκολα, που γνωρίζει όλη η κοινωνία πως είναι! Είχαμε βάλει στοίχημα από την πρώτη στιγμή με τους εαυτούς μας να φέρουμε σε πέρας το «τέρας» που έμοιαζε ανίκητο. Λάθη, παραλείψεις, εγκληματικές αμέλειες του παρελθόντος οδήγησαν στο να πληρώνει το «μάρμαρο» ο απλός πολίτης, που δεν είχε τόπο να χτίσει το σπίτι του!

Με τις άοκνες προσπάθειες του αντιδημάρχου κ. Παπαϊωάννου στήθηκαν όλες οι απαραίτητες υποδομές, ώστε αυτή η παράταξη να μπορεί να ξεκολλήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο πόλης, που λίμναζε επί 30 χρόνια…. Έγιναν τεράστια λάθη. Θα μπορούσαν να πάνε με άλλους τρόπους και με άλλους δρόμους (όπως το διάταγμα του ’23). Το φώναζαν οι δημότες από τότε. Χωρίς αυτές τις επιθετικές εισφορές σε γη και χρήμα. Για αυτό και υπήρξαν τόσες αντιδράσεις… Βρήκαμε τον τρόπο.

Βρήκαμε το δρόμο και είπαμε στην κοινωνία πως θα λύσουμε το θέμα. Και σήμερα, είμαστε σε θέση (χωρίς αιμορραγίες από τις περιουσίες των ανθρώπων) με το λιγότερο δυνατό κόστος περιορίσαμε τις ασχήμιες, που είχαν δημιουργηθεί και, πάνω από όλα, τελειώσαμε εκείνο το σχέδιο που μαράζωνε 30 χρόνια τη πόλη ολόκληρη. Και κάποιους δεν τους ενδιέφερε, που άλλες πόλεις κάλπαζαν και αύξαναν σε πληθυσμό και δημιουργούσαν καταστάσεις εμπορίου.

Γιατί όταν έφευγε κάποιος, έφευγε με το πορτοφόλι του μαζί! Και γινόταν αλλού πελάτης. Αυτές οι καταστάσεις τελειώνουν…» Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου αρμόδιος για το θέμα σημείωσε: «Η χθεσινή ιδιαίτερα ευχάριστη για το δήμο μας μέρα, μου έφερε στο μυαλό την πρώτη μας γνωριμία με το δήμαρχο, στην οποία κύριο θέμα ήταν το σχέδιο πόλης. Πιστεύω πως χωρίς τη βοήθεια του δημάρχου, του δυναμισμού και των προτεραιοτήτων που έθεσε δεν θα είμαστε σήμερα εδώ.

Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1. Περί τροποποιήσεως Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Άργους – Μυκηνών έτους 2013.

2. Περί τροποποιήσεως Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Άργους – Μυκηνών έτους 2013.

Οικονομικά Θέματα:

3. Περί τροποποιήσεως προϋπολογισμού Δήμου Άργους - Μυκηνών οικονομικού έτους 2013.

4. Περί αποδοχής ποσού 3.116.964,40 € από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΔΕΠΙΝ» 2007 – 2013, για το έργο «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου Ινάχου» και τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Άργους – Μυκηνών οικονομικού έτους 2013.

5. Περί τροποποιήσεως προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 της ΚΕΔΑΜ.

6. Επί του από 20-3-2013 εγγράφου της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού».

7. Επί του από 15-3-2013 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Διαγραφή ποσών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δημοτικού Φόρου 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων του Ν. 2539/97 έτους 2005».

8. Επί του από 15-3-2013 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος».

9. Επί του από 11-4-2013 εγγράφου της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού».

10. Επί του από 5-4-2013 εγγράφου της Δημοτικής Ενότητας Κουτσοποδίου με θέμα: «Διαγραφή χρέους από τον πίνακα τελών άρδευσης Κουτσοποδίου έτους 2012».

11. Επί του από 20-3-2013 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Εξέταση αιτήσεων δημοτών που αφορούν διαγραφή τελών ύδρευσης – άρδευσης και δικαιώματος βοσκής στις Δ.Ε. Αλέας και Κουτσοποδίου».

12. Περί εγγραφής του Δήμου Άργους – Μυκηνών ως συνδρομητή στο ΔΗΜΟΣ ΝΕΤ.

13. Περί αποδοχής ποσού 290.691,00 € για το έργο: «Ύδρευση Δήμου Λέρνας από τις πηγές της Λέρνης».

14. Περί οικονομικής ενισχύσεως του Α.Π.Ο. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ.

15. Περί οικονομικής ενισχύσεως του Α.Ο. ΟΡΝΕΑΤΗ ΓΥΜΝΟΥ.

16. Περί οικονομικής ενισχύσεως του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου.

17. Περί οικονομικής ενισχύσεως του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου.

18. Συνδιοργάνωση μεταξύ Δήμου Άργους – Μυκηνών, Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος και Α.Ο. Διομήδη Άργους, της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος χάντμπολ.

19. Συνδιοργάνωση μεταξύ Δήμου Άργους – Μυκηνών και Επιμελητηρίου Αργολίδος για την έκθεση «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2013».

Τεχνικά Θέματα:

20. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή πεζοδρομίου στην βόρεια είσοδο του οικισμού Κιβερίου και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς – μπάσκετ στο κέντρο οικισμού Μύλων».

21. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Βελτίωση και συντήρηση οδικού δικτύου».

22. Αλλαγή Διευθύνουσας Υπηρεσίας της μελέτης: «Ολοκλήρωση έργων και νέων υποδομών λιμένα Κιβερίου Δήμου Λέρνας Αργολίδας».

23. Περί παραχώρησης σε κοινή χρήση ρυμοτομούμενου τμήματος οικοπέδου στην οδό Αγ. Κων/νου στο Άργος και στο Ο.Τ. Γ199.

24. Περί παραχώρησης σε κοινή χρήση τμήματος οικοπέδου στον οικισμό Δαλαμανάρας του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

25. Περί παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Επέκταση Δικτύου Ύδρευσης Μοναστηρακίου».

26. Περί εγκρίσεως 1ου ΑΠΕ του έργου: «Επούλωση λάκκων» κ.λ.π.

27. Περί εγκρίσεως 2ου ΑΠΕ του έργου: «Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας 2012-2013» κ.λ.π.

28. Περί εκτελέσεως του έργου: «Μικρά Τεχνικά έργα στη Δ.Ε. Αλέας» κ.λ.π.

29. Περί εγκρίσεως της μελέτης: «Προμήθεια και φύτευση φυτών» κ.λ.π.

30. Περί εκδόσεως κανονιστικής απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (σχετ. η υπ’ αριθ. 1/2013 μελέτη Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Άργους - Μυκηνών).

31. Περί παράτασης προθεσμίας περαίωσης και έγκρισης μικρών τροποποιήσεων – προσαρμογών της μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση – Ανάδειξη Ευρύτερης Περιοχής Αγοράς».

Τρέχοντα Θέματα:

32. Ορισμός μηχανικού για αυτοψία στο διαμέρισμα κληρονομιάς «Κολιαλέξη» λόγω επικινδυνότητας.

33. Επί του υπ’ αριθ. Πρωτ.: 478/2-4-2013 εγγράφου του Αγροτικού Κτηνιατρείου Άργους με θέμα: «Καθορισμός ορίων βοσκής σε μολυσμένο κοπάδι αιγοπροβάτων».

34. Περί εγγραφών και διαγραφών νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

35. Περί μετάταξης μίας (1) υπαλλήλου κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας από το Δήμο Αθηναίων στο Δήμο Άργους – Μυκηνών κ.λ.π.

36. Περί έγκρισης πρόσληψης προσωπικού (1) οδηγού για χρονικό διάστημα (2) δύο μηνών.

37. Περί έγκρισης πρόσληψης υδρονομέων άρδευσης για την αρδευτική περίοδο 2013.

38. Παραχώρηση χρήσης γραφείου (επί της οδού Τσώκρη αριθ. 43 στο Άργος) ιδιοκτησίας Δήμου Άργους – Μυκηνών στο Σύλλογο Τυφλών Νομού Αργολίδος «Η ΙΡΙΔΑ».

39. Παραχώρηση χρήσης γραφείου στον α΄ όροφο του κτηρίου ιδιοκτησίας Δήμου Άργους – Μυκηνών, επί της οδού Βας. Σοφίας, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών για τις ανάγκες στέγασης της επιχείρησης.

40. Μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
Περί παραχώρησης χώρου στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Κίου για λειτουργία λούνα πάρκ.

42. Παραχώρηση χρήσης μίας αίθουσας του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λάλουκα στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αργολίδας.

43. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σχετικά με την ελεγχόμενη στάθμευση και επανακαθορισμός των τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...