Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Μαθητικός ξεσηκωμός για να σωθεί μαθητής από το 1ο Λύκειο Άργους


Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ευρέως γνωστό στην κοινωνία του Άργους για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που παρουσιάζει ένας μαθητής από το 1ο Λύκειο Άργους.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Δεσμοί Αίματος» από την πρώτη ημέρα νοσηλείας του, είναι σε άμεση επικοινωνία με την οικογένεια καθώς επίσης και με τα Νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς και Γ.Ν. Άργους.

Με την επικοινωνία μας με τα 2 Νοσοκομεία διαπιστώθηκε πως υπάρχει μεγάλος αριθμός πρόθυμων να βοηθήσουν αλλά υπάρχει επίσης και άγνοια για το πώς μπορεί να προσφερθεί βοήθεια προς τον μαθητή χωρίς να δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία.

Για να βάλουμε λοιπόν μια σειρά ως προς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να δοθεί ουσιαστική βοήθεια διαβάστε παρακάτω.

Ο μαθητής του 1ου Λυκείου Άργους έχει 2 βασικές ανάγκες:

α. Αρκετές μονάδες αίματος

β. αιμοπετάλια

α. Για τις μονάδες αίματος έχει κανονιστεί Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 24 Απριλίου στο 1ο Λύκειο Άργους (ώρες 17:00 έως 20:30) σε συνεργασία του Συλλόγου «Δεσμοί Αίματος» με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του λυκείου, με τους καθηγητές και φυσικά με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους.

β. Για τα αιμοπετάλια η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική αλλά ο δήμος Άργους-Μυκηνών και ο δήμαρχος προσωπικά Δημήτρης Καμπόσος έχει δώσει τη λύση.

Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν αιμοπετάλια θα πρέπει να κάνουν αρχικά κάποιες εξετάσεις στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και εφόσον είναι συμβατοί να ανέβουν 2η φορά στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και να δώσουν τα αιμοπετάλια.

Εδώ να ενημερώσουμε ότι η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής (αιμοπετάλια μπορούμε να δίνουμε ανά 15 ημέρες περίπου ενώ αίμα ανά 3 μήνες) και ο αιμοπεταλιοδότης φεύγει με την ίδια ποσότητα αίματος με την οποία αρχικά προσήλθε στο νοσοκομείο.

Θα πρέπει να πληρούν τις πιο κάτω πρϋποθέσεις:

Να είναι από 18 - 50 ετών

Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν σωματικό βάρος τουλάχιστον 55 κιλά ενώ οι άντρες 65

Να είναι υγιείς (όχι προβλήματα με ζάχαρο, χρόνιες παθήσεις, να μην έχουν πάρει το τελευταίο 15ήμερο φάρμακα, κ.λ.π.

Να έχουν αιμοδοτήσει έστω και μία φορά χωρίς συμπτώματα λιποθυμίας

Να έχουν περάσει 3 μήνες από την τελευταία αιμοδοσία τους

Να έχουν καλή φλέβα

Εδώ έρχεται η ουσιαστική συμβολή του δημάρχου ο οποίος με έξοδα του δήμου Άργους-Μυκηνών

έχει ορίσει άτομο που κρατάει τα ονόματα των εθελοντών δωρητών αιμοπεταλίων στην Παιδική Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 27510-67895

Καθημερινά λεωφορειάκι του δήμου θα μεταφέρει προς και από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς του εθελοντές δωρητές.

Σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου ξεκίνησε η πρώτη ομάδα εθελοντών προς το «Γεννηματάς» και όλοι οι υπόλοιποι που θα δηλώσουν συμμετοχή στο 27510-67895 θα ακολουθήσουν τις υπόλοιπες ημέρες.

Όπως τόνισε και ο δήμαρχος σε συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ θα πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια και αυτή η προσπάθεια να κρατήσει για όσο καιρό ο μικρός μαθητής χρειαστεί την βοήθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...