Τρίτη 30 Απριλίου 2013

2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής-Δημιουργικής Έκφρασης Δήμου Άργους- Μυκηνών

Το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης Δήμου Άργους – Μυκηνών, που διοργάνωσε και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών σε συνεργασία με τις Σχολικές Δραστηριότητες ΔΔΕ Αργολίδας, έληξε με επιτυχία.

Μουσική, τραγούδι, θέατρο, χορός, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εθελοντισμός, κατασκευές, συλλογές, ντοκιμαντέρ, μαθητικά έντυπα και άλλες καινοτόμες δράσεις, ¨ξεδιπλώνονταν¨ καθημερινά στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο για μία εβδομάδα, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα των μαθητικών έργων.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, παρουσιάστηκαν οι συμμετοχές που αφορούσαν τις ενότητες: ¨Έντυπο¨, ¨Ζωγραφική¨, ¨Κατασκευές¨ και ¨Θέατρο¨, από το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αργολίδας.

Η εικαστικός Έλενα Κομνηνού είναι η υπεύθυνη του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας για τις συμμετοχές στις ενότητες, «Έντυπο»: ¨Ζωγραφίζοντας¨ ένα υπέροχο άλμπουμ με ζωγραφιές και ¨Πάμε μια βόλτα στο μουσείο¨ (βιβλίο που συνοδεύεται από DVD) και «Ζωγραφική»: ¨Οκτώ εικαστικά έργα¨.

Η εκπαιδευτικός Δαμασκηνή Μπόγρη είναι η υπεύθυνη του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας για τη συμμετοχή στην ενότητα «Κατασκευές», με έξι κολάζ για τη ¨Στοματική Υγιεινή¨ από το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.

Η μουσικός Μαριάννα Φιλιππαίου και η εκπαιδευτικός Δαμασκηνή Μπόγρη ήταν οι υπεύθυνες για την θεατρική παράσταση «Φρουτοπία», το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Η υπέροχη παράσταση από το ΕΕΕΕΚ Αργολίδας και το Γυμνάσιο Αγίας Τριάδας, ενθουσίασε τον κόσμο που είχε κατακλύσει το Μπουσουλοπούλειο θέατρο. Ο κ. Νίκος Δελής, Μέλος της ΚΕΔΑΜ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 2ου Φ.Μ.Κ.Δ.Ε. απένειμε το «Αναμνηστικό Δίπλωμα» στην κα Φιλιππαίου.

Το ΕΕΕΕΚ είναι ένα σχολείο προσαρμοσμένο στις δυνατότητες των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με τις συμμετοχές του στο 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής - Δημιουργικής Έκφρασης, αποδεικνύει ό,τι αρκεί να δοθούν τα κατάλληλα εφόδια ώστε να μπορέσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες τους.

Στο τέλος της βραδιάς, στου αύλειο χώρο του Μπουσουλοπούλειου θεάτρου υπήρχε μπουφές, με φαγητό, γλυκά, φρούτα και χυμούς για τον κόσμο προσφορά από το ΕΕΕΕΚ Αργολίδας.

Την Κυριακή 28 Απριλίου, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μαλτέζου πραγματοποίησαν την παιδική θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ» που έχει γράψει η Ξένια Καλογεροπούλου. Το έργο αποδόθηκε και μέσα από τα κολάζ που είχαν φτιάξει οι μαθητές και βρίσκονταν στον εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ. Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ήταν η Μαλτέζου Δέσποινα και Τζόκα Αγλαΐα.

Σας περιμένουμε όλους στο «3ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών», το 2014, για να ζήσουμε νέες υπέροχες μαθητικές δημιουργικές εμπειρίες!
Δελής Νικόλαος
Μέλος Κ.Ε.Δ.Α-Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...