Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

«Η Εργασία στο απόσπασμα. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για την Ανατροπή»

Ενόψει και της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αργολίδας διοργάνωσε εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Η Εργασία στο απόσπασμα. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για την Ανατροπή». Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Στρατούλης υπεύθυνος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα Εργασιακά, Βουλευτής Β’ Αθήνας και η Δέσποινα Σπανού Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Η εκδήλωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 7.30 το απόγευμα.

Είχαν προσκληθεί για να λάβουν μέρος και να εκθέσουν τις απόψεις τους από το βήμα της εκδήλωσης τα εργατικά σωματεία και οι σύλλογοι της περιοχής μας. Πριν την εκδήλωση δόθηκε συνέντευξη τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης του νομού παρόντος και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Αργολίδα Δ.Κοδέλα.

"Η φετινή εργατική πρωτομαγιά από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καλείται να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης, των εργατικών- λαϊκών αντιστάσεων, απέναντι στα φαινόμενα της Μανωλάδας της σκλαβιάς, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της βιομηχανίας υπογραφής ατομικών, της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο και της απαξίωσης του ρόλου του, της τρομακτικής ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, ζουν την πιο σκληρή επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης- κεφαλαίου- τρόικας, ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Ο κύκλος των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων συνεχίζεται. Ήδη προωθείται για ψήφιση, νέο πολυνομοσχέδιο λεηλασίας της ζωής μας, που θα εκτινάξει την ανεργία ακόμη περισσότερο με τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την παράδοση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας σε ιδιώτες επιχειρηματίες, διατηρεί τα χαράτσια που λεηλατούν τα πενιχρά εισοδήματά μας και συνεχίζει τη φοροληστεία των χαμηλών εισοδημάτων. Το 4ο μνημόνιο χρεωκοπίας και εξαθλίωσης έχει ήδη σχεδιαστεί.

Ήδη, τα τρία προηγούμενα μνημόνια έχουν διαλύσει το σύνολο των μέχρι πρότινος κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: διαρκείς περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης, κατάργηση επιδομάτων και ωριμάνσεων, διαθεσιμότητα, απολύσεις και εκβιαστική συνταξιοδότηση στο δημόσιο."
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...