Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Αντιπροσωπεία του Κλασικού Λυκείου Calamandrei της Νάπολη στον δήμαρχο Ναυπλιέων


Τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί  47 Ιταλοί μαθητές και 3 συνοδοί εκπαιδευτικοί του Κλασικού Λυκείου Calamandrei της Νάπολη, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Ναύπλιο  από το 1ο Γενικό Λύκειο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νόμισμα». 

Το πρόγραμμα αυτό προωθεί την δημιουργική γνώση της ιστορίας της Ελλάδας και της «Μεγάλης Ελλάδας»

Μιλώντας στα μέλη της αποστολής ο κ. Κωστούρος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία καθώς και στα κοινά σημεία των δύο πόλεων.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών, τονίζοντας ότι ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων τονίζοντας ότι , μέσα από τις επισκέψεις, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και να γνωρίσουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες.

Η αντιπροσωπεία των Ιταλών, μετέφερε μήνυμα από τον Δήμαρχο της Νάπολη στον Δήμαρχο Ναυπλιέων, μέσα από το οποίο τον ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων  για την υποδοχή των μαθητών του σχολείου της Νάπολη  και εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας και αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Στην συνέχεια η Ιταλική αποστολή κατευθύνθηκε στο βουλευτικό, όπου μαζί με το 1ο ΓΕΛ Ναύπλιου θα παρουσιάσουν κοινά στοιχεία των δυο περιοχών καθώς και χορούς απ την περιοχή της Νάπολης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η Ιταλίδα πρόξενος Claudia Raffa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...