Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Καλαμάτα: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" μέχρι τις 4 Νοεμβρίου (βίντεο)

Οι Γερμανοί... ξανάρχονται στην Καλαμάτα, αλλά ευτυχώς μόνο μέχρι τις 4 Νοεμβρίου! Η νέα παραγωγή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου παίζεται καθημερινά στις 9.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο. Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή το βράδυ και το "παρών" έδωσε πολύς κόσμος.

Το ΜΕΘ φέτος συνεχίζει την επιτυχημένη "συνταγή" του... Οπως και πέρυσι με την "Αυλή των θαυμάτων" του Καμπανέλλη, αυτή τη φορά επέλεξε ένα πολύ οικείο έργο στο θεατή, το "Οι Γερμανοί ξανάρχονται". Το έργο είναι μεν γνωστό, αλλά οι αστείες ατάκες των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου δεν παύουν να ξαφνιάζουν και να προκαλούν το αυθόρμητο γέλιο. Οι προβληματισμοί που προκύπτουν, είναι λίγο ως πολύ όλα αυτά που όλοι μας σκεφτόμαστε, οι αγωνίες που μας απασχολούν σχετικά με την πολιτική κατάσταση της χώρας. Η ροή της υπόθεσης κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο.

Η διανομή των ρόλων έχει γίνει με έναν έξυπνο τρόπο. Ολοι οι εθελοντές - ερασιτέχνες ηθοποιοί του ΜΕΘ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον πρωταγωνιστή Βασίλη Αντωνόπουλο, σε έναν προσιτό και έξοχο "κυρ Θόδωρο", που συγκινεί βαθιά.

Στην παράσταση υπάρχουν και σύντομα χορευτικά κομμάτια, εναρμονισμένα με την πλοκή του έργου. Η Κωνσταντίνα Κορμά έχει γράψει για αυτά πρωτότυπη μουσική. Το σκηνικό του Βενετσάνου Μπαλόπουλου είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό και νοσταλγικό.

Ο απλός άνθρωπος, ο τρελός, ο ισορροπιστής, ο ακραίος, όλοι οι χαρακτήρες γίνονται εξαιρετικά συμπαθείς χάρη στην ειλικρίνεια και στον αυθορμητισμό τους. Το έργο που στιγμάτισε με την παρουσία του ο μοναδικός Βασίλης Λογοθετίδης, δίνει ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα, στις περίεργες αυτές μέρες που ζούμε.

Ο Γιάννης Καλαντζόπουλος αποδεικνύει πως με την ομάδα του ΜΕΘ, την οποία νιώθει σαν οικογένειά του, όπως λέει ο ίδιος, μπορεί να κάνει ... θαύματα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέρος από τα έσοδα των παραστάσεων θα δοθεί στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Τα παιδιά του Κέντρου έχουν φτιάξει την αφίσα.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καλαντζόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βένετσάνου Μπαλόπουλου, η χορογραφία της Σβετλάνα Ομπρατσόβα. Παίζουν οι: Μιχάλης Καραταράκης, Βασίλης Μπιτσώνης, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Μίχος, Μαρία Θεοδωρακάκου, Μαρία Λυκούση, Ελένη Μπιτσώνη, Βασίλης Αντωνόπουλος, Γιώτα Ζαχαροπούλου, Γωγώ Μπελογιάννη, Σωτήρης Πετρίδης, Γιάννα Κουτραφούρη, Σπύρος Ρουμελιώτης, Ηλίας Σμυρλής, Κώστας Κουτσουμπός, Κώστας Ρεϊτζόπουλος, Πέγκυ Θεοδουλίδη, Εύη Μπούνα, Γεωργία Λαζάρου, Μαρία Λαζάρου. Τραγούδι: Γεωργία Λαζάρου, Μαρία Λαζάρου, Εύα Βλασταρίδη. Βοηθοί σκηνοθέτη: Αντζυ Μπούρα, Εστερ Δούση. Σκηνικό: Βασίλης Μπιτσώνης, Δημήτρης Μπιτσώνης. Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρία Λυκούση. Ηχος, φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος. Φωτογραφίες: Λεωνίδας Μακρής. Μακιγιάζ: Εβελίνα Μάλαμα, Τίνα Ψαλτούλη. Κομμώσεις: Ματίνα Σιψά. Ηλεκτρολογικά: Γιώργος Πουλάκος, ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας. Κατασκευή, επιδιόρθωση κοστουμιών: Μαρία Παπαδοπούλου, Γιολάντα Παπαδοπούλου.
 

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...