Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τρίπολη: Αντίδραση για την κατάργηση κέντρου υγείας

Την αντίθεσή του στην αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, εκφράζει με επιστολή- παρέμβασή του προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει, ότι το σχέδιο αυτό επηρεάζει άμεσα τον δήμο Γορτυνίας, ο οποίος αυτήν τη στιγμή διαθέτει δύο κέντρα υγείας, ένα στη Δημητσάνα και ένα στα Τρόπαια, τα οποία -όπως επισημαίνει- δεν επαρκούν, για την κάλυψη των αναγκών ενός τόσο μεγάλου δήμου και αρκετά δυσπρόσιτου λόγω της ορεινής μορφολογίας του.

Προσθέτει δε, πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η κατάργηση του κέντρου υγείας Τροπαίων και υπογραμμίζει πως, «η μελέτη αυτή, δυστυχώς, θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων του δήμου Γορτυνίας» και αναφέρει πως αντί να καταργηθεί το κέντρο υγείας στα Τρόπαια πρέπει να στελεχωθεί.

Επίσης ο κ. Γιαννακούρας, τονίζει, ότι «οι ασκήσεις «επί χάρτου» που αυτήν τη στιγμή γίνονται, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την περιοχή μας. Είναι λυπηρό που τέτοιου είδους αρμοδιότητες δεν έχουν περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες των περιοχών της. Η παραπάνω μελέτη είναι ένα περίτρανο δείγμα της μη σωστής εκτίμησης του υπουργείου και της έλλειψης γνώσης των αναγκών των περιοχών της εκάστοτε περιφέρειας».

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει, ότι το αίτημα για διατήρηση του κέντρου υγείας στα Τρόπαια δεν είναι αποτέλεσμα τοπικισμού, αλλά πραγματικής ανάγκης των κατοίκων και καλεί τον υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...