Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ντιν Καρνάζης: τρέχει στη Μεσσηνία για τον τουρισμό και την παχυσαρκία

Αύριο ολοκληρώνεται στη Μεσσηνία το πρώτο δρομικό τριήμερο με τη συμμετοχή του ελληνικής καταγωγής αμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Ντιν Καρνάζη (φωτογραφία), που κύριο σκοπό έχει την ανάδειξη της Ελλάδας σε αθλητικό τουριστικό προορισμό.

Εκατοντάδες δρομείς μεγάλων αποστάσεων θα διανύσουν τρεις διαδρομές από 7 μέχρι 21 χιλιόμετρα στο πλευρό του Καρνάζη.

«Μεταφέρω το εξής μήνυμα: Είστε καλύτεροι απ' όσο νομίζετε και μπορείτε να φτάσετε μακρύτερα απ' όσο πιστεύετε», δήλωσε ο Καρνάζης κατά την άφιξή του στην Ελλάδα. Αν και τα ρεκόρ του απέχουν πολύ από τις επιδόσεις κορυφαίων δρομέων στον Μαραθώνιο αλλά και από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ο Καρνάζης έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως πρεσβευτής του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της μαζικής άθλησης. Εχει γίνει γνωστός κυρίως λόγω των ασυνήθιστων δρομικών του εγχειρημάτων. Πριν από επτά χρόνια διήνυσε 50 Μαραθωνίους σε 50 συνεχόμενες ημέρες. Εχει τρέξει σε ερήμους και στον Νότιο Πόλο. Και το 2015 ελπίζει να διασχύσει τον κόσμο τρέχοντας Μαραθωνίους σε 204 χώρες. Το δρομικό τριήμερο στο οποίο συμμετέχει στην Πελοπόννησο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino. Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για την παιδική παχυσαρκία και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

«Οι διοργανώσεις αυτές είναι ακόμη μια απόδειξη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση τόσο της υγιεινής ζωής, της άθλησης και της σωστής διατροφής όσο και του σημαντικότατου, μοναδικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτει η πατρίδα μας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός. Ο Καρνάζης γεννήθηκε το 1962 από έλληνες γονείς στο Λος Αντζελες. Το όνομά του έχει περιληφθεί στον κατάλογο του περιοδικού «Τάιμ» με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Ο πατέρας του κατάγεται από τα Σιλίμνα Αρκαδίας και η μητέρα του από την Ικαρία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...