Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Στο πόδι κατά των σκουπιδιών στην Ανω Μεσσηνία

Τα σκουπίδια της οργής στο Δήμο Οιχαλίας Μεσσηνίας. Η σχεδιαζόμενη μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων 450 μέτρα (!) από το χωριό Καλλιρρόη έχει εξοργίσει τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές, καθώς ουδέποτε ρωτήθηκαν ή ζητήθηκε η άποψή τους.

Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης προχθές, δυναμικά, στον κόμβο του χωριού με την εθνική οδό Παράλληλα, η απουσία ενημέρωσης τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και από την εταιρεία που ανέλαβε το έργο (Τέρνα Ενεργειακή Α.Ε.) βγάζει κάθε τρεις και λίγο τους κατοίκους στο δρόμο. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στο μέσον περίπου 25 χωριών και πάνω στον υδροφόρο ορίζοντα τριών μικρών φυσικών λιμνών από υπόγεια νερά που αναβλύζουν τεκμηριωμένα για πάνω από 2.500 χρόνια!

Προχθές το μεσημέρι έγινε μία από τις δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του χωριού με την εθνική οδό και απέκλεισαν το δρόμο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ξεκαθαρίζοντας προς την Περιφέρεια ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν εργοστάσιο σκουπιδιών στην περιοχή τους.

Πάνω από 500 άτομα με μαύρες σημαίες, πανό και τρακτέρ παραταγμένα στην άκρη του δρόμου προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τσακώνας-Καλού Νερού, η οποία κράτησε για δύο ώρες περίπου, επιτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων για μικρά χρονικά διαστήματα. Οι κάτοικοι, όπως σημείωσαν, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με παράλληλες ενέργειες σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να ακυρωθεί η θέση της Καλλιρρόης ως επιλογής για την κατασκευή εργοστασίου σκουπιδιών.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλιρρόης Αντώνης Διαγούπης τόνισε: «Η αντίδραση των κατοίκων είναι δεδομένη. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων θα συνεχίζονται. Ας αντιληφθούν γρήγορα αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι πρέπει να ακυρώσουν την περιοχή της Καλλιρρόης και ας βρουν άλλο σημείο που δεν θα επηρεάζει την τοπική κοινωνία, πριν να είναι αργά και φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...