Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα κλεφτών που είχαν "γδύσει" τη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, του Πεταλιδίου και της Πύλου Μεσσηνίας.

Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις αυτές, την 25.10.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 32χρονος και μία 16χρονη, καθώς και ένας (1) 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, πλην του 43χρονου, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:
  • Κατά το χρονικό διάστημα από την 11.10.2013 έως 14.10.2013, στο Χανδρινού Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ποσότητα υγρών καυσίμων.
  • Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από Ι.Χ. φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, ποσότητα υγρών καυσίμων, καθώς και πέντε (5) δοχεία με ποσότητα υγρών καυσίμων.
  • Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Κορώνη Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από κατάστημα-αγορά τροφίμων ιδιοκτησίας ημεδαπού, επτά (7) φιάλες προπανίου.
  • Την 18.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Χράνους Πεταλίδιου, διέρρηξαν κατάστημα-καφετέρια ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν είδη διατροφής, εβδομήντα (70) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, καθώς και δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • Την 20.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, διέρρηξαν ψυγείο καταστήματος-αγοράς τροφίμων ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν τέσσερα (4) κιβώτια με αναψυκτικά, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά.
Αντικείμενα που αφαίρεσαν από την παραπάνω εγκληματική τους δραστηριότητα, όπως επίσης προέκυψε, τα διέθεσαν έναντι χρηματικών ποσών στον 43χρονο.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε οικία και κατάστημα ιδιοκτησίας του 43χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τρεις (3) φιάλες προπανίου και είκοσι δύο (22) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/30219-speira-kleftes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...