Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ


 Νέος Μητροπολίτης Αργολίδος εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά ,Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2013. Συνήλθε σε τέταρτη τακτική Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Κατόπιν και μετά τα πρακτικά ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την πλήρωση της κενής θέσης της Μητροπόλεως Αργολίδος. 

Στην πρώτη ψηφοφορία για την κατάρτιση του τριπροσώπου έλαβαν ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος  45 ψηφους, ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος 55 ψήφους και ο αρχιμανδρίτης  Κωνσταντίνος Γιακουμάκης 9 ψήφους.

Στην δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Αργολίδος έλαβαν ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος 22 ψήφους και ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος 55.


Έπειτα και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Αργολίδος έδωσε το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, επί παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Χριστιανών.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα τελεσθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στον Ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη στην Αθήνα. Ο νέος Μητροπολίτης  θα ενθρονιστεί στην Αργολίδα μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και η σχετική ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί από τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.


Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Αργολίδας

Γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος στην Κέρκυρα το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Πολύκαρπο. Το 1977 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά.

Το 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του τομέα νεότητος. Το 1991 μετά την παραίτηση για λόγους ασθενείας του μακαριστού καθηγουμένου Αρχιμ. Νικοδήμου Μπανταλούκα εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά. Συνέγραψε πλήθος βιβλίων ποιμαντικού περιεχομένου. Μητροπολίτης Αργολίδος εξελέγη την 18.10.2013 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

"Δοξάζω τούτη την στιγμή τον Άγιο Τριαδικό Θεό ότι επέβλεψε υπό την ταπείνωση του δούλου αυτού. Ευχαριστώ θερμά εσάς Μακαριώτατε, και την Αγία και Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκλογή μου στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος", ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...