Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Τρίπολης από τα σκουπίδια...


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, να κηρυχτεί η πόλη, εξαιτίας των σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους για περισσότερους από δύο μήνες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν να ενεργοποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αττική.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε τα μεσάνυχτα, θα σταλεί σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κι από εκεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση κήρυξης της πόλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Κατόπιν αυτού θα ακολουθήσει διαδικασία αδειοδότησης σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) και στη συνέχεια θα μπορούν να ταξιδεύουν τα σκουπίδια στην Αττική, εν τω μεταξύ δεν υπάρξει κάποιο νέο γραφειοκρατικό εμπόδιο.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Τρίπολη και συγκεντρώθηκαν σκουπίδια σε κοντέινερ, όμως διακόπηκε ξανά η διαδικασία, αφού τα σκουπίδια δεν μπορούν να μεταφορτωθούν - επειδή δεν υπάρχει στην περιοχή - αδειοδοτημένος σταθμός μεταφόρτωσης (ΣΜΑ).

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι εκτός από την Τρίπολη, ανάλογα προβλήματα έχει και η Ερμιονίδα, όπου με την ίδια ΚΥΑ δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής και εκεί όμως, λόγω παρόμοιων γραφειοκρατικών εμποδίων, δεν έχει ενεργοποιηθεί η ΚΥΑ και τα σκουπίδια δεν έχουν μεταφερθεί στην Φυλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...