Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Der Spiegel»: «Βρήκε το μάστορά του το φακελάκι»

Μία Ελληνίδα της Διασποράς εφαρμόζει «έξυπνους» τρόπους καταπολέμησης τη διαφθοράς στην πατρίδα της


Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην ελληνικής καταγωγής ακτιβίστρια Κριστίνα Τρεμόντι, η οποία έχοντας το καλοκαίρι του 2010 μία δυσάρεστη εμπειρία από την επίσκεψη της σε ελληνικό νοσοκομείο στην Καλαμάτα -όπου εκεί νοσηλεύτηκε συγγενικό της πρόσωπο- και ερχόμενη έτσι σε επαφή με το περίφημο «φακελάκι», βρήκε στη συνέχεια έναν ευρηματικό τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση αυτή και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

 Η Τρεμόντι αποφάσισε αργότερα να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα με την ονομασία Εdosafakelaki.org, όπου μέχρι σήμερα 1673 Έλληνες έχουν καταγράψει τη δική τους ανάλογη εμπειρία, δηλώνοντας μάλιστα και τα ποσά που αναγκάστηκαν να δαπανήσουν σε τέτοιου είδους «συναλλαγές». Το ρεπορτάζ αναφέρει μάλιστα ότι τα μέχρι τώρα αναφερόμενα ποσά που διατέθηκαν για δωροδοκίες ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

 Το ρεπορτάζ καταλήγει σημειώνοντας ότι μολονότι δεν υπήρξε καμία συνέχεια στην επαφή της Τρεμόντι με το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, από το οποίο κάποιος της έχει τηλεφωνήσει, ενδιαφέρον για συνεργασία έδειξε η Taskforce της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πρόταση στην οποία ανταποκρίθηκε η ελληνικής καταγωγής ακτιβίστρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...