Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ν. Ράγιου : Η χώρα μου αυτή τη δύσκολη ώρα δεν αντέχει ψήφο θυμού και τιμωρίας.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα «TROUW», η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Νατάσα Ράγιου
«..Δεν μπορείς άλλο να «κουρεύεις» το εισόδημα του μισθωτού και του συνταξιούχου, αλλά με ανάπτυξη να διασφαλίσεις θέσεις εργασίας και θετικό πρόσημο στην αγορά.

Οι τομές και οι αλλαγές θα πρέπει να μην έχουν «στο κάδρο» τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά τον εκσυγχρονισμό της Οικονομίας και την διαγραφή των αγκυλώσεων που μας οδήγησαν στα γνωστά αδιέξοδα..»

«..Η κατάσταση ήταν όπως λέμε στην Ελλάδα «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Ήταν ολέθρια τα λάθη και τετελεσμένα τα πολιτικά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τίποτε δεν προχωρούσε στην χώρα. Η απόφαση Σαμαρά ήταν έντιμη και εθνικά επιβεβλημένη. Άλλωστε την περίοδο που ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε την πολιτική των μνημονίων, η κατάσταση ήταν βιώσιμη. Υπήρχε άλλος δρόμος αλλά ο κ. Παπανδρέου προτίμησε το αδιέξοδο..»

«..Είναι αλήθεια ότι σε περιόδους κρίσεων (και αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο) επωφελούνται τα κομματικά σχήματα που χαρακτηρίζονται από ακραίες θέσεις. Στην Ελλάδα δεν θέλω να πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε εκεί. Αναγνωρίζω ότι οι πολίτες είναι θυμωμένοι από τα μέτρα που έπληξαν τα εισοδήματά τους, αλλά από την άλλη, τα κόμματα αυτά δεν έχουν ούτε πρόταση, ούτε θέση για την έξοδο από το τούνελ της κρίσης. Η χώρα μου αυτή τη δύσκολη ώρα δεν αντέχει ψήφο θυμού και τιμωρίας. Οι Έλληνες θα σκεφθούν υπεύθυνα. Θα ψηφίσουν με ρεαλισμό, γιατί έχουν κατανοήσει ότι η χώρα δεν έχει περιθώρια για πειραματισμούς και ακροβατισμούς..»

---Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ ή κατά του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας;

(Η συγκεκριμένη ερώτηση αφορούσε άρθρο για τον ρόλο της εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία).

«Την περίοδο που διανύουμε, ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την κοινωνία. Αποτελεί καταφύγιο για τον πολίτη που περνά δύσκολα, για τον φτωχό, τον άπορο, τον αναξιοπαθούντα.

Η Εκκλησία έχει δείξει έμπρακτα την διάθεσή της να συμβάλει στην δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Υπό αυτή την έννοια θα ήταν ολέθριο το λάθος τούτες τις ώρες να επέλθει το οποιοδήποτε ρήγμα στις σχέσεις Κράτους -Εκκλησίας. Αντίθετα επιβάλλεται η συμπόρευση και σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι δύο πλευρές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...