Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Διαγραφή της προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων από την Ομάδα Δημαρά

Η φωτό από το newsplus.gr
Διαγραφή της Β. Σαμούρη από την δημοτική ομάδα του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά αποφασίστηκε πριν λίγο.

Η Β. Σαμούρη έχει την "κύρια και βασική ευθύνη" για "διαλυτικά και παρακμιακά φαινόμενα" που παρατηρούνται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , αναφέρει η Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ Αχαϊας με ανακοίνωσή της την κατηγορεί ότι "αναζητεί πολιτικούς συμμάχους και άλλοθι".

Η δημοτική ομάδα Δημαρά στην ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

"Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται διαλυτικά και παρακμιακά φαινόμενα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, που παρεμποδίζουν το όργανο να εκπληρώσει την αποστολή του, μειώνοντας ταυτόχρονα το κύρος και την αξιοπιστία του στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Σε ειδική συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας «Τώρα για την Πάτρα» συζητήθηκε αναλυτικά το παραπάνω πρόβλημα και διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι την κύρια και βασική ευθύνη φέρει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία, μη διαθέτοντας την εμπιστοσύνη του σώματος, αφού δεν εκλέχτηκε για τη θέση αυτή αλλά ορίστηκε αναγκαστικά εκ του νόμου, αδυνατεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο ρόλο της.

Η κυρία Σαμούρη παρότι κλήθηκε στη συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας δεν παρευρέθηκε και με δημόσια απαξιωτική για τη Δημοτική Ομάδα και την Παράταξη ανακοίνωσή της, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί για την εξεύρεση λύσης, αγνοώντας προκλητικά τη λειτουργία της Δημοτικής Ομάδας.

Μετά από τα παραπάνω η Δημοτική ομάδα προχώρησε στη διεξαγωγή ψηφοφορίας και με 17 ψήφους υπέρ, μια αποχή και μια απουσία (της κυρίας Σαμούρη) αποφάσισε τη διαγραφή της κυρίας Ακριβής Σαμούρη από μέλος της Δημοτικής Ομάδας της Παράταξης «Τώρα για την Πάτρα».
 1. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΒΑΛΗ ΜΑΡΙΑ
 2. ΒΑΦΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 3. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 4. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
 5. ΓΙΑΛΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 6. ΓΚΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 7. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
 8. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 9. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
 10. ΛΕΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 11. ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 12. ΜΑΝΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 13. ΜΑΣΣΑΡΑΣ ΧΑΡΗΣ
 14. ΜΠΟΥΡΔΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 15. ΠΑΤΡΩΝΗ ΑΘΗΝΑ
 16. ΣΙΓΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 17. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 18. ΦΙΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"
Νωρίτερα, με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας κα Βίβιαν Σαμούρη, απαντούσε στα ομαδικά πυρά που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες από πολλούς εκ των Αντιδημάρχων της Δημοτικής Αρχής.

Στην ανακοίνωσή της, η κα Σαμούρη σημειώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και καλεί ευθέως την παράταξή της να την διαγράψει, εφόσον το επιθυμεί.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΧΑΪΑΣ

Με έκπληξη διαβάσαμε την εντελώς επιλεκτική και άσχετη αναφορά της Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βίβιαν Σαμούρη σε σημερινές της δηλώσεις  για την Δημοκρατική Αριστερά
Μετά την συνολική θλιβερή της παρουσία ως αντιδήμαρχος και ειδικά ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου είναι προφανές ότι η κ. Σαμούρη αναζητεί πολιτικούς συμμάχους και άλλοθι.
Η Δημοκρατική Αριστερά πιστή στην πάγια θέση της για ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης ουδέποτε έχει αναμιχτεί στις εσωτερικές λειτουργίες και διαδικασίες του Δήμου Πατρέων άλλα δεν θα επιτρέψει και σε κανέναν να την εμπλέξει σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...