Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κάηκαν αβοήθητα 200 πρόβατα από πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αργολίδα

Πριν προλάβουν να επέμβουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής από το Άργος, τα άτυχα ζώα κυκλώθηκαν από τις φλόγες και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο


Τεράστια καταστροφή προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια κτηνοτροφική μονάδα στην Προσύμνη Αργολίδας, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί ολόκληρη η εγκατάσταση και να βρουν τραγικό θάνατο γύρω στα 200 πρόβατα που εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες πριν προλάβουν να τα σώσουν οι πυροσβέστες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε μια ώρα που δεν βρισκόταν στη μονάδα κάποιος από τους εργαζόμενους και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στις μπάλες με το άχυρο που ήταν αποθηκευμένο στο χώρο για να τρώνε τα ζώα. Πριν προλάβουν να επέμβουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής από το Άργος, τα άτυχα ζώα κυκλώθηκαν από τις φλόγες και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

Οι πυροσβέστες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να απομακρύνουν τις φλεγόμενες μπάλες από την μονάδα, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στην διπλανή αποθήκη του ίδιου κτηνοτρόφου όπου υπήρχαν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες άχυρου. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από σκληρή μάχη διάρκειας δυο ωρών, αλλά ήδη είχε προκαλέσει ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια που την προκάλεσαν.

1 σχόλιο:

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...