Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΟΥ Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Η μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και άνευ προηγουμένου. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντικειμενικές δυσκολίες, οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν αλλάξει  κατά πολύ το βιοτικό επίπεδο. Αλλιώς είχαμε προγραμματίσει τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, και αλλιώς έχουν έρθει τα πράγματα. Δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκονται σε χειρότερη θέση από εμάς και  δεν έχουν στην κυριολεξία ούτε «ένα πιάτο φαγητό» .

    Στην πόλη του Ναυπλίου, μία όμορφη πόλη με τουρισμό και πολλά αξιοθέατα ,δυστυχώς  υπάρχει και εδώ πρόβλημα με αρκετούς συνανθρώπου μας, να προσπαθούν να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό. Ευτυχώς που υπάρχει και το ¨Γεύμα αγάπης¨ του ιερού ναού της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου και αποτελεί μοναδικό αποκούμπι για πολλά άτομα για καθημερινή τροφή.

     Περίπου 140 άτομα από Δευτέρα έως και Σάββατο παίρνουν φαγητό από το συσσίτιο της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, το οποίο εδώ και πέντε χρόνια επιτελεί θεάρεστο κοινωνικό έργο, με πρωτεργάτη τον Ιερέα πατέρα Ελευθέριο Μίχο και με την συμβολή  περισσοτέρων από 125 εθελοντών και εθελοντριών.

Όλοι οι παραπάνω, αφιλοκερδώς μοχθούν για να μπορούν οι άποροι και  πονεμένοι συμπολίτες μας να βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό κάθε μέρα. Η ενορία της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ από την μεριά της έχει αναλάβει όλα τα λειτουργικά έξοδα  του συσσιτίου, με την βοήθεια διαφόρων δωρεών σε χρήματα ή τρόφιμα από τους  συμπολίτες μας ,αλλά και από δωρεές  εις μνήμη συγγενικών προσώπων ,παίρνοντας την ανάλογη απόδειξη είσπραξης χρημάτων.

     Διαπιστώνουμε ότι δίδεται κυριολεκτικά μία «μάχη» όπου συμμετέχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας  για να μην λείψει το «ένα πιάτο φαγητό» από συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματική ανάγκη.

      Θα πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε  ακόμα περισσότερους να συμμετάσχουν σ' αυτό. Όλοι μας βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο για τον τόπο μας, που μας έχει αφενός ρίξει την ψυχολογία, αφετέρου έχει αλλάξει τις καθημερινές συνήθειές μας.

      Σκεφτείτε όμως ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν τα στοιχειωδώς απαραίτητα για την επιβίωση τους  και κινδυνεύουν να  πεθάνουν από την πείνα ή να ψάχνουν τα σκουπίδια. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι μας μπορούμε να «καταθέσουμε» σ' αυτό το ¨Γεύμα αγάπης¨, είτε με εθελοντική εργασία μία φορά τον μήνα επικοινωνώντας στο τηλ. του ιερού ναού 2752 0 27778,είτε προσφέροντας τρόφιμα. Σε δήλωση του ο Πατέρας Ελευθέριος τόνισε  «  θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους προσφέρουν σ’αυτό το έργο αγάπης με κάθε τρόπο, διότι αυτός που ελεεί κάθε πτωχό είναι σαν να δανείζει τον ίδιο τον θεό . ¨Ο ελεών πτωχόν δανείζει Θεώ¨ (Παροιμ. ιθ΄ 17). Η ελεημοσύνη έλκει τη Χάρη του Θεού.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...