Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις στην "1η Λευκή Νύχτα" στην Καλαμάτα

Πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες από το Δήμο, από επιχειρηματίες και συλλόγους για να πλαισιώσουν τη "Λευκή Νύχτα" της Καλαμάτας το Σάββατο από τις 8 μ.μ. μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε γωνιά του κέντρου της Καλαμάτας, το κέφι και το γλέντι θα κυριαρχήσουν, κατά την ολονύκτια λειτουργία των καταστημάτων εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η "Λευκή Νύχτα" θα είναι μια γιορτή με την πόλη της Καλαμάτας στο επίκεντρο, που θα αναδείξει την ομορφιά της τη νύχτα, θα προσελκύσει επισκέπτες, θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό για αγορές σε πολύ συμφέρουσες τιμές με τη λήξη της περιόδου των εκπτώσεων, θα αποτελέσει έναυσμα για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι τιμές αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάτι που θα τονώσει την κίνηση και θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα σ’ αυτά.

Οι εκπτώσεις σε σημαντικό ποσοστό, ακόμη και 80%, θα δώσουν το έναυσμα για ένα εμπορικό πανηγύρι, ενώ τα καταστήματα θα φορέσουν τα γιορτινά τους, οι καταστηματάρχες θα μπορούν να απλώσουν μέρος της πραμάτειας τους στο πεζοδρόμιο και να προσφέρουν κεράσματα.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Καλαμάτας και της περιοχής της θα έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στις πλατείες και τους πεζοδρόμους, συνδυάζοντας τις αγορές με τη διασκέδαση, καθώς μουσικές σκηνές θα έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Επίσης, πολλοί καταστηματάρχες ανά γειτονιά ετοιμάζουν τις δικές τους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες θα έχουν ιδιαίτερο θεματικό περιεχόμενο.

Ο Δήμος θα στηρίξει τη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων σε όλο το κέντρο, ενώ θα διοργανώσει κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως έχει διαμορφωθεί κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας, συλλόγων και ιδιωτών, έχει ως εξής:

1. Το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων θα δώσει η Δημοτική Φιλαρμονική, περιδιαβαίνοντας όλο το κέντρο και παίζοντας μουσική

2. Ιστορικό Κέντρο: στην πλατεία Αμφείας (Παπλωματάδικα) μουσική εκδήλωση

3. Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, disco party

4. Στην πλατεία 23ης Μαρτίου, έκθεση ζωγραφικής

5. Στην πλατεία Όθωνος, παραδοσιακό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Οι Αμφειείς"

6. Στο Ιστορικό Κέντρο, από επιχείρηση υποδημάτων εκδήλωση με jazz μουσική και επίδειξη κατασκευής παπουτσιών

7. Στην οδό Γερμανού, σχολή χορού θα κάνει latin party

8. Αριστομένους, στον πεζόδρομο, έκθεση φωτογραφίας

9. Συμβολή Αριστομένους και Κολοκοτρώνη: γυμναστικές επιδείξεις με τραμπολίνο και "ιπτάμενα σεντόνια"

10. Στον πεζόδρομο Αριστομένους, πλησίον Δημαρχείου, μουσική εκδήλωση με χορούς βαλς

11. Οδός Κολοκοτρώνη: παραδοσιακή μουσική και χοροί

12. Οδός Αναγνωσταρά: επιδείξεις μόδας νυφικών και ρούχων και μουσικές εκδηλώσεις

13. Κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου: εκδήλωση από το Δήμο Καλαμάτας με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου και, σε διάφορα σημεία κοντά στην πλατεία, από ιδιώτες: house party, παραδοσιακοί χοροί, ρεμπέτικα και έκθεση βιβλίου

14. Στοά Καλλικούνη: latin party

15. Στις οδούς Βαλαωρίτου και Ιατροπούλου: ξυλοπόδαροι, φωτιές και μουσικές εκδηλώσεις

16. Στην οδό Κανάρη: μουσική εκδήλωση

17. Στο τέρμα Αριστομένους (πλησίον οδού Μακεδονίας), χορευτικές εκδηλώσεις

18. Στη Ράχη, από αρτοποιείο προσφορά εδεσμάτων και μουσική εκδήλωση.

Ο Δήμος συνεργάζεται για τη διοργάνωση της "Λευκής Νύχτας" με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Ενώσεων και Σωματείων και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας.  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/28412-ekdiloseis-lefki-nyxta-kalamata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...