Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Τρίπολη: Παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για δωρεάν παιδικά τμήματα κολύμβησης


Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για παιδιά οικογενειών οικονομικά αδύναμων πολιτών, που προσφέρει ο δήμος Tριπολης σε συνεργασία με τους αθλητικούς κολυμβητικους συλλόγους της πόλης.

Έχουν κατατεθεί ήδη 15 αιτήσεις ενώ η παράταση προθεσμίας των αιτήσεων ορίστηκε με σκοπό να υποβάλλουν όσο περισσότεροι πολίτες του Δήμου Τρίπολης δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα την αίτηση τους.

Ο Δήμος Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής που αναπτύσσουν, θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο παιδικά τμήματα με τη συνεργασία των αθλητικών κολυμβητικών συλλόγων της πόλης μας, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση απέναντί τους.

Πρόκειται για μια ακόμα δράση που δείχνει έμπρακτα πως η Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα στους δημότες που έχουν ανάγκη, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, δείχνοντας και πάλι το κοινωνικό της πρόσωπο, αυτή τη φορά με μια κίνηση για τα παιδιά.

Τα κριτήρια που θα γίνει η επιλογή θα είναι αυστηρά κοινωνικά και με σειρά προτεραιότητας με μέγιστο αριθμό τα 30 παιδιά ηλικίας 6-14 ετών και 12 παιδιά προσχολικής ηλικίας / συνεργαζόμενο σύλλογο. Τα παιδιά που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα των αθλητικών συλλόγων χωρίς να έχουν καμία οικονομική υποχρέωση απέναντί τους.

Προϋποθέσεις Εγγραφής:

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια που έχει προσδιορίσει το κράτος για την αξιολόγηση του επιπέδου διαβίωσης των οικογενειών.

Ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ορίστηκε η 01-08-2013 και νέα ημερομηνία λήξης η 30-09-2013. Την 09-09-2013 θα αναρτηθεί στο Δημαρχείο, στο Ν.Π.Δ.Δ. και θα κοινοποιηθεί στους αθλητικούς συλλόγους η πρώτη κατάσταση των παιδιών που θα έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα ενώ θα ακολουθήσει και η δεύτερη κατάσταση μετά την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων.


Όσοι δικαιούνται, βάσει κοινωνικών κριτηρίων, τη συμμετοχή τους στα δωρεάν παιδικά τμήματα κολύμβησης και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά, θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης (Πνευματικό Κέντρο, Εθνικής Αντιστάσεως & Παπαρηγοπούλου), τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1. Αίτηση ενδιαφερομένου
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
4.Αντίγραφο του εντύπου Ε1
5. Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας
6. Κάρτα ανεργίας, εφόσον πρόκειται για άνεργο
7. Βεβαίωση παιδίατρου

Πληροφορίες στην κ. Μπιρμπίλη Ασπασία ή στον κ. Παντζή Κων/νο (τηλ. 2710.233351)

Τα τελευταία 2,5 χρόνια, ο Δήμος Τρίπολης έχει αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης σε άτομα και οικογένειες δημοτών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τις δύσκολες σημερινές οικονομικές καταστάσεις και συνεχίζει να λειτουργεί με τους δημότες σε προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...