Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

 
Την Tετάρτη 29 Αυγούστου 2013, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της Αποτομής της τίμιας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου, προφήτου,  Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πανηγυρίζει όλως ιδιαίτερος ο  Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι Αργολίδος.


 Την παραμονή της εορτής Τρίτη 28 Αυγούστου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση και με την παρουσία  ιερέων από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος.  Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής της Νέας Κίου. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, σύμβουλος του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στα θέματα αθλητισμού,οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Κρίγκος, Χασάπης Αναγνώστου κα.

   
ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
"Ουκ έξεστί σοι έχειν , την γυναίκα του αδελφού σου"

1. Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ό όποιος ζει ακόμα. Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, πού αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Άντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, πού ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. Ό Ηρώδης, μη άνεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε.

Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ό Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ό,τι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ό χορός της. Τότε ή αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα πού τελικά έγινε. Έτσι, ό ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...