Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

“ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ” “Η στήριξη του έργου είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στον τόπο

Δημόσια Τοποθέτηση της Ε.Ξ.Λ. για τη “ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΠΑΡΤΗ”


Με αφορμή τις συζητήσεις του τελευταίου διαστήματος και ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών αναφορικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του τεχνικού έργου “Νέα Είσοδος Σπάρτης” (ενταγμένου στο ευρύτερο τεχνικό έργο του μεγάλου οδικού άξονα που αναμένεται να αλλάξει δραστικά τα συγκοινωνιακά και συνακόλουθα τα αναπτυξιακά δεδομένα της πόλης της Σπάρτης αλλά και του νομού Λακωνίας), η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας -τόσο ως όργανο άμεσα εμπλεκομένου επαγγελματικού κλάδου, όσο και ως ομάδα Λακώνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου- επιθυμεί να τοποθετηθεί δημόσια στο θέμα ως εξής:

Ένα τεχνικό έργο τέτοιου βεληνεκούς είναι άμεσα συμβατό και άκρως απαιτούμενο σε συνάρτηση με τις σύγχρονες ανάγκες. Η Σπάρτη αναντίρρητα αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών τόσο λόγω της ιστορίας της, όσο και για την πληθώρα των φυσικών καλλονών του νομού. Αυτό άλλωστε γίνεται εύκολα αντιληπτό αν θυμηθούμε και το πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, με το οποίο -όπως είναι γνωστό- η ΕΞΛ ασχολήθηκε άμεσα με τη δέουσα για τον τόπο σοβαρότητα και συνέπεια. Είναι λοιπόν προφανές πως έργα που συντείνουν στην αναβάθμιση του “Προορισμού Λακωνία”, όνομα το οποίο φέρει και το ομώνυμο project της ΕΞΛ, επιβάλλεται να στηριχθούν από όλους ως συνώνυμα της προόδου.

Όλες οι σύγχρονες πόλεις διαθέτουν φυσικά και σύγχρονες εισόδους, που αφενός διευκολύνουν την επισκεψιμότητα, αφετέρου προδιαθέτουν ευνοϊκά με την αισθητική τους τον επισκέπτη. Όταν μάλιστα στο συνολικό περιβάλλον του νομού μας κυριαρχεί πλέον το αίτημα για ποιότητα και νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις αρχίζουν να λειτουργούν δίνοντας το μήνυμα για τολμηρή υπέρβαση της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμο κάποιοι να αντιτίθενται σε ένα τέτοιο έργο.

Η ΕΞΛ θεωρεί πως το παρελθόν, το παρόν και -κυρίως- το μέλλον της πόλης και του νομού βρίσκουν τη δικαίωση και ολοκλήρωσή τους μέσα από ανάλογα έργα. Για το λόγο αυτό θα θεωρήσουμε κάθε άρνηση και χρονοτριβή τουλάχιστον εσκεμμένη και κακόπιστη ενέργεια και φυσικά θα στηρίξουμε αντίστοιχα κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης της υλοποίησης του έργου. Αν το αρχαίο σπαρτιατικό “Ή ταν ή επί τας” δήλωνε το εθνικό χρέος, ας μας επιτραπεί η σύγχρονη χρήση και παράφρασή του προς όφελος της Λακωνίας: “Η στήριξη του έργου της νέας εισόδου Σπάρτης είναι μέρος της ευθύνης όλων μας απέναντι στον τόπο μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...