Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Καλαμάτα: Σε λειτουργία το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας

Πρόκειται για μια δράση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με αρχικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2015


Ξεκίνησε η λειτουργία, με πρωτοβουλία του δήμου Καλαμάτας, του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε γυναίκες που καταφεύγουν σε αυτό, έχοντας υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

Πρόκειται για μια δράση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με αρχικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2015.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Καλαμάτας, είναι το δεύτερο Κέντρο που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Πελοπόννησο, μετά από αυτό που ήδη λειτουργεί έναν περίπου χρόνο στην Τρίπολη κι έχει σκοπό, την παροχή ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε γυναίκες που έχουν υποστεί βία και στα παιδιά τους.

Επίσης, στόχος του Κέντρου είναι να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, για αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας στο οικογενειακό περιβάλλον.

Το επόμενο διάστημα τα δύο Συμβουλευτικά Κέντρα της Πελοποννήσου θα αποκτήσουν μια υποστηρικτική δομή, που αφορά στη λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στην Τρίπολη, ο οποίος αυτή την περίοδο εξοπλίζεται.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης έχει στελεχωθεί με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα και στεγάζεται σε κτίριο του δήμου Καλαμάτας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περρωτού και Μαντίκλου. Σημειώνεται ότι στο Κέντρο μπορούν να απευθυνθούν γυναίκες ζητώντας στήριξη, όχι μόνον από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αλλά και από γειτονικούς νομούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...