Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ν Ράγιου: Να ρυθμιστούν τα χρέη των επιχειρήσεων χωρίς την δαμόκλειο σπάθη της πτώχευσης

SOS εκπέμπουν χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην Αχαΐα αλλά και σε όλη τη χώρα .

Είναι γνωστό ότι ο νόμος Κατσέλη δίνει τη δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να απαλλαχθούν από τα χρέη τους όταν δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία ή τα τρέχοντα εισοδήματα τους δεν επαρκούν.

Θολό ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατούν να υπαχθούν στους ευνοϊκούς όρους του Νόμου, με αποτέλεσμα η θηλιά στον λαιμό επαγγελματιών να σφίγγει ακόμη περισσότερο.

Προϋπόθεση για υπαγωγή υπερχρεωμένων επιχειρήσεων στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι η πτώχευση, στοιχείο που ναι μεν μπορεί σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει προοπτική διαγραφής ή ρύθμισης των χρεών, ισοδυναμεί όμως με διακοπή δραστηριότητας και απώλεια θέσεων εργασίας.

Το πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων, ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία με την σοβαρότητα που απαιτούν οι στιγμές. Είναι αδιανόητο σε περίοδο κρίσης και αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να ενισχύσει με ρευστό την αγορά, να μην υπάρχει ισοδύναμη πρόνοια για να αντιμετωπιστούν πραγματικά προβλήματα της οικονομίας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο.

Εκτός και αν ο απώτερος σκοπός είναι η πλήρης εξαφάνιση του κλάδου των μικρομεσαίων και ο σκοπός του συστήματος αγιάζει τα μέσα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...