Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Ο Α. Σαμαράς δεν θα επέτρεπε ποτέ να εκτεθούν σε τέτοιο κίνδυνο 3.500 επιχειρήσεις της Αχαΐας…»

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Το λουκέτο στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα προκάλεσε σωρούς προβλημάτων στην Πάτρα, την Αχαΐα, αλλά και σε όλη την γεωγραφική ακτίνα δράσης της Τράπεζας στην Δυτική Ελλάδα, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην απαισιοδοξία και στην ύφεση την περιοχή» εξήγησε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας τη Κυριακή σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και εξηγώντας πως ειδικά μετά την απόφαση της ΤτΕ να εκκαθαριστούν και να κλείσουν οι δανειοληπτικοί λογαριασμοί, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν με… την θηλιά στο λαιμό και χωρίς ούτε καν το δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης που συναλλάσσεται με μία τράπεζα, να ζητήσει νέα ρύθμιση των χρεών του.

«Από την μια μέρα στην άλλη, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πρόβλημα που άγγιζε περί τις 3.500 επιχειρήσεις και αφορούσε τις ζωές 15.000 ανθρώπων, επιχειρηματιών - επαγγελματιών - εργαζομένων! Αντιλαμβάνεστε πως βρεθήκαμε μπροστά σε έναν ωρολογιακό μηχανισμό που απειλούσε να τινάξει στον αέρα ό,τι έχει απομείνει όρθιο στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας. Ωστόσο, η άμεση και προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ήταν καταλυτική. Όχι μόνο επικοινώνησε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ζητώντας κάθε πάγωμα της διαδικασίας, αλλά επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ενώ και εγώ ήμουνα την ίδια στιγμή σε τρίτη γραμμή, τονίζοντας πως αν το πρόβλημα δεν λυθεί με άλλο τρόπο, θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, κάνοντας αναφορά στο πιο πρόσφατο ιστορικό της υπόθεσης.

Ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε πως και τη Δευτέρα, που ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στην Πάτρα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, τους δανειολήπτες, κλπ, ενώ έκλεισε την αναφορά του στο ζήτημα, τονίζοντας:

«Δεν υπήρχε περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς να επέτρεπε να εκτεθούν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο 3.500 επιχειρήσεις της Αχαΐας, ειδικά τώρα που όλοι φιλοδοξούμε πως μια νέα εποχή αισιοδοξίας μπορεί να ανατείλει από τις 7 Μαΐου. Επέδειξε πρωτόγνωρα αντανακλαστικά αμεσότητας και αποφασιστικότητας, σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τούτες τις ώρες, το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών μετριέται σε… δέκατα του δευτερολέπτου. Και αυτό δείχνει πολλά για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ανάγκη να τονωθεί η μεσαία τάξη. Όσο για εμάς, τους Αχαιούς, μπορεί το άμεσο πρόβλημα των δανειοληπτών να αντιμετωπίστηκε, αλλά δεν ξεχνάμε και τους μεριδιούχους, εκείνους δηλαδή που τοποθέτησαν τις οικονομίες τους, ως επένδυση, στην συνεταιριστική τράπεζα του τόπου τους και τώρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χαθούν τα πάντα. Δεν ξεχνάμε, ούτε τους εργαζόμενους της Τράπεζας. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι προστέθηκαν στις λίστες της ανεργίας. Πρέπει να βρούμε λύσεις… Πρέπει να τα καταφέρουμε. Και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε στο τέλος…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...