Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Σημαντικά έργα για τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Κορινθίας

Το άριστο και υψηλό επίπεδο συνεργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τους δημάρχους της Περιφέρειας αποτυπώθηκε κατά την συνεργασία με το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Αναγνωσταρά και το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Πνευματικό, στο Ναύπλιο και την Κόρινθο αντίστοιχα.

Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο και τον κ. Αναγνωσταρά την υπογραφή από το ΥΠΕΚΑ και ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ ενός «πολυπόθητου έργου για την ύδρευση της Αργολίδας» του εργοστασίου διύλισης του Αναβάλου, το οποίο θα μπορέσει δυνητικά να τροφοδοτήσει και την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.

«Η νηφάλια και αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων, όχι μόνο σε υψηλό επίπεδο, αλλά και των υπηρεσιών έφερε σπουδαίο αποτέλεσμα. Όχι μόνο επιτύχαμε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ, αλλά πετύχαμε τον διπλασιασμό του αρχικά προϋπολογισμένου ποσού, το οποίο αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, και τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 60 % από την αρχική εκτίμηση.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε επίσης και τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι το «πρωτοποριακό αυτό έργο» θα συνεισφέρει σημαντικά στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και θα προσφέρει ανταγωνιστικά κίνητρα ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας».

Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που είτε είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ είτε ωριμάζουν για να ενταχθούν σε αυτό, όπως το δρόμο προς το Λυγουριό, το Λευκάκια – Δρέπανο, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, το Άργος – Ναύπλιο και το Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά, το οποίο θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΟΜΕΔΙ και θα αγγίξει τα 23 – 24 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης για τον Παραλιακό Νοτιοανατολικό Άξονα που θα ξεκινά από την Κορινθία και δια μέσου Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας θα καταλήγει στη  Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καρδαμύλη. «Το έργο αυτό σημαία αποτελεί έργο κατεξοχήν αναπτυξιακό και θα ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και σταθερή χρηματοδότησή του».

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και ανέφερε ότι το έργο του Αναβάλου είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς το νερό του μετά την επεξεργασία αφαλάτωσης θα είναι και πόσιμο.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον τρόπο συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ εκ μέρους της Περιφέρειας.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η συστράτευση αυτού του είδους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί πιλότο για όλη τη χώρα προκειμένου να βγει από την κρίση. Ειδικότερα για την
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ο κ. Τατούλης τόνισε με έμφαση ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον καθώς αποτελεί την είσοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η οποία βρίσκεται δίπλα στην κρίσιμη μάζα των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αναφερόμενος στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ΠΕ Κορινθίας, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «Τα προβλήματα της Κορινθίας τα αντιμετωπίζω προσωπικά. Αποκλειστικά υπεύθυνος για τα μεγάλα έργα της Κορινθίας είμαι εγώ προσωπικά και κανένας άλλος».

Ανακοίνωσε επίσης, την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Αγίου Γεωργίου, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, έργο το οποίο θα προσφέρει σύγχρονες υποδομές στους νέους μαθητές της περιοχής και θα συνεισφέρει στην οικονομική ανακούφιση του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στο σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου, η μελέτη του οποίου ωριμάζει ταχύτατα και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο δημοπρατήριο, στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και στον Ασωπό.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι το γραφείο του παραμένει πάντοτε ανοιχτό, φιλικό και προσβάσιμο σε θεσμικούς φορείς και πολίτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένας θεσμικός εκπρόσωπος δεν θα πρέπει να είναι μακριά από τους πολίτες».

Αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη για όλα τα έργα του Δήμου Κορίνθου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...