Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κατάληψη σε μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Κατάληψη στο σύστημα τροφοδοσίας λιγνίτη της 3ης μονάδας παραγωγής ρεύματος του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης πραγματοποίησαν για τρεις ώρες το πρωί οι εργαζόμενοι στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα και όλο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Σήμερα ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις και καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση γιατί μαζί με την τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Γιάννης Μαγκλάρας, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ.

Όπως είπε, στόχος της σημερινής κινητοποίησης δεν ήταν η δημιουργία προβλήματος, αλλά να στείλουν σαφές μήνυμα, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση θα σκληρύνουν τη στάση τους.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα ελάχιστα δικαιώματα που έχει η Μεγαλόπολη και με κάθε τρόπο θα αποτρέψουμε την πώληση λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης», τόνισε, από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Υπογράμμισε επίσης ότι ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο τάσσεται κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή και ειδικά της 3ης μονάδας του ΑΗΣ, γιατί εκτός των άλλων από τη συγκεκριμένη μονάδα που οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, τροφοδοτείται η Τηλεθέρμανση σε όλη τη Μεγαλόπολη, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Επισήμανε τέλος πως ολόκληρη η τοπική κοινωνία θα αντιταχθεί στην πώληση μονάδων του λεκανοπεδίου και δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί το πρόγραμμα Τηλεθέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...