Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Καλαμάτα: Eκδήλωση για την «αποτελεσματικότερη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών»

Εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονα Τοπικά Σχέδια Δράσης για αποτελεσματικότερη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Η εμπειρία από το ευρωπαϊκό έργο Forest Cities» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου, από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., στo Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), μέσα από το έργο Forest Cities που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Life+, αναπτύχθηκε τεχνογνωσία για την εκπόνηση πρότυπων Τοπικών Σχεδίων Δράσης με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (γεωπληροφοριακά συστήματα και τηλεματική). 

Η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας έγινε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών) και το Πολυτεχνείο Κρήτης (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών). Η εκδήλωση διοργανώνεται για την διάχυση της εν λόγω τεχνογνωσίας στους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...