Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ


 
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στις Λίμνες το 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης και τιμής σήμερα 19 Μαΐου στο ηρώον του χωριού. Στο σημείο του μαρτυρίου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχ. Χρυσόστομο Παπουλέση και τον ιερέα του χωριού.

 Μετά το μνημόσυνο στην μνήμη των εκτελεσθέντων από τούς Γερμανούς Λιμνιατών έγινε ομιλία με το ιστορικό της εκτέλεσης και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές και τους πολιτικούς παράγοντες του νομού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ Γ.Ανδριανός εκπροσωπώντας την Ελληνική βουλή, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πολιτευτής Β.Σιδέρης εκπροσωπώντας της Περιφέρεια Πελοποννήσου και φυσικά όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Ογδόντα επτά  νεκροί, οι κατακτητές δεν ξεχώρισαν ηλικία, από μικρά παιδιά έξη ετών μέχρι σεβάσμιους γέροντες, άραγε τι να έφταιξαν;


Τι ΦΡΙΚΗ..... το μαύρο πέπλο τού θανάτου σκέπασε τις Λίμνες 24-25-26- Μάη τρεις μέρες που πίσω τους άφησαν μαυροφορεμένες χήρες και ορφανά 24-25-26- Μάη τρεις μέρες πού θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μας.

24-25-26 Μάη ,οι μαύρες μέρες τού τρόμου πέρασαν οι κάτοικοι μάζεψαν το κουράγιο που τούς απέμεινε και ξαναβγήκαν στα παρατημένα χωράφια τους και στα πρόβατα τους για να συνεχίσουν την ζωή τους.

 Και πράγματι τα κατάφεραν, ο ξερός τούτος τόπος συνεχίζει να ζει Εξήντα πέντε χρόνια μετά δεν έχουμε το δικαίωμα να θρηνούμε, σε ένα τέτοιο τόπο δεν θρηνούν και όπως λέει και ο ποιητής

" Μανάδες μην θλιβόσαστε
κοπέλες μην χτυπιέστε
ταχειά ζυγώνει η λευτεριά
καινούργιο καλοκαίρι
θα αναχλοησουν οι πλαγιές
θα ανθίσουν τα ροδάμια
και θα βουίξουν οι αυλές
τής Λίμνας απ το γέλιο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...