Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ



Την Αγία Ειρήνη την Μεγαλομάρτυρα τίμησε η πόλη της Νέας Κίου στην Αργολίδα, μία κωμόπολη μεταξύ των πόλεων Ναυπλίου και Άργους. Οι κάτοικοι της πόλης αυτής είναι κατά πλειοψηφία πρόσφυγες από την Κίο της Μικράς Ασίας και τιμούν όλως ιδιαιτέρως την Αγία Ειρήνη. 


Κατά την παραμονή της πανηγύρεως, τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλινίκου, παρόντων Ιερέων από  το Ναύπλιο και Άργος. Κατά την ιερά  πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης .


Το παρών τους  έδωσαν οι αρχές του τόπου ,ο  Δήμαρχος  Δ.Κ αμπόσος , οι βουλευτές Ι.Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ και  Ι.Ανδριανός της ΝΔ, οι πολιτευτές  Αργολίδας Β. Σιδέρης και Γ. Παραβάντης του ΠΑΣΟΚ,  ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής , δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους κα.

Μετά τον αρχιερατικό εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία   των κατοίκων και των προσκυνητών. Σήμερα Σαββάτο 11 Μαΐου 2013 τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας  οι ιερείς  του ναού , πατέρας Δημοσθένης και Ηλίας  Γάτσιος, ευχαρίστησαν τον  θεοφιλέστατο για την τιμή που τους έκανε και  τον κόσμο που ήρθε για να τμήσει την Αγία Ειρήνη. Φέτος έψαλλε το διήμερο των εορτασμών ο Άρχων  πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτης Γιαννακάκης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...