Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



 Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΠΕΡΑΣΕ, ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ…     

  Όπως είναι γνωστό με το Ν.2193/94 έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  του Ελληνισμού  του Πόντου.


     Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.


Ο φετινός εορτασμός  πραγματοποιήθηκε  την  Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στο Ναύπλιο   με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου χοροστατώντας του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Γεώργιου Φρίμη και ομιλία από την κα Τάνταρου Κρίγγου Δικηγόρο, κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον  Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, τους Βουλευτές  του Νομού Ιωάννη Ανδριανό και Ιωάννη Μανιάτη, τον Δήμαρχο  Ναυπλιέων  κ. Δημήτριο Κωστούρο, τις στρατιωτικές αρχές του νομού και τον πρόεδρο των Ποντίων Αργολίδος .

Παρών στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν και οι πολιτευτές ο δικηγόρος Γεώργιος Παραβάντης κι ο Βασίλειος Σιδέρης, επίσης παρών ήταν κι ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Άργους Μυκηνών  Δ .Κρίγγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...