Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2013» ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 
Άνδρες της Π.Υ Ναυπλίου και Άργους συμμετέχουν σε κατάσβεση φωτιάς στα πλαίσια της ευρείας άσκησης ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013 που έγινε σε δασική έκταση στην περιοχή Μονής Καρακαλά έξω από το Ναύπλιο. Στην άσκηση συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αργολίδα και την Αρκαδία καθώς και η συμμετοχή άλλων φορέων. 


Το σενάριο της άσκησης είχε να αντιμετωπίσει ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και θα ακολουθήσει όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Την όλη επίβλεψη της άσκησης είχε ο περιφερειάρχης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας μαζί με τους διοικητές του Ναυπλίου Γεώργιο Δελογιάννη και του Άργους Χρήστο Ρούσση.


Αναλυτικά το σενάριο όπως σχεδιάστηκε είχε ως εξής , Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την Πυρ/κή


Υπηρεσία στην περιοχή ευθύνης όπου ανήκει η εκδηλωθείσα πυρκαγιά, κλιμάκωση αποστολής περισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων αποστολή πεζοπόρων τμημάτων ,συνδρομή υδροφόρων οχημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και συνδρομή των Εθελοντικών Οργανώσεων.


Η άσκηση αυτή έχει σκοπό:

-- Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.

-- Τη διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκομένων   Υπηρεσιών και φορέων (Περιφερειακή Ενότητα, Αστυνομία, Δασαρχείο, Δήμος, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).

-- Την επιδίωξη της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης προστασίας του πληθυσμού που κατοικεί πλησίον δασικών εκτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...