Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Περισσότερα γκρουπ από τη Σουηδία στη Μεσσηνία

Περισσότερα θα είναι φέτος το καλοκαίρι τα γκρουπ από τη Σουηδία, που θα επισκεφτούν το νομό για να περάσουν τις διακοπές τους. Τα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino, η δρομολόγηση της πτήσης της Aegean από τη Στοκχόλμη για την Καλαμάτα, αλλά και το ριάλιτι της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης "Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών", βάζουν γερά θεμέλια για να καθιερωθεί η Μεσσηνία ως τόπος προορισμού Σκανδιναβών τουριστών.

Ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Τουριστικής Επιτροπής Μεσσηνίας Θανάσης Ψαρούλης και ο ιδιοκτήτης του "Langley Resort Buca Beach" Νίκος Λύτρας μιλούν στην "Ε" για τις συστηματικές προσπάθειες που γίνονται τα δύο τελευταία χρόνια και τους καρπούς που έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Ο μόνος "εχθρός" για το τουριστικό μέλλον της Μεσσηνίας φαίνεται να είναι ο... κακός μας εαυτός, καθώς -όπως επισημαίνει και ο Θαν. Ψαρούλης- δεν σεβόμαστε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, το βρωμίζουμε και το υποβαθμίζουμε, ενώ κάποιοι επαγγελματίες κοιτάζουν πώς να πλουτίσουν σε ένα καλοκαίρι.

«Δεν είμαστε φωτοβολίδες, έχουμε ένα πενταετές πλάνο και δουλεύουμε με μακροπρόθεσμη προοπτική», λέει ο Θανάσης Ψαρούλης, ο οποίος επιμένει ότι θα μετρήσει πολύ «να δείξουμε την ταυτότητά μας ως Μεσσήνιοι. Να αναδείξουμε την ομορφιά της μεσσηνιακής φύσης και να προβάλουμε προσωπικότητες που κατάγονται από τη Μεσσηνία, όπως η Μαρία Κάλλας, που το μόνο που έχει ακουστεί να την συνδέει με τον τόπο είναι ένα... χαλασμένο σπίτι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ

Οπως λέει στη συνέχεια, φέτος υπάρχουν περισσότερες πτήσεις από τη Σουηδία για την Καλαμάτα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Η πτήση της Aegean από τη Στοκχόλμη ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου και θα συνεχίσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου, ενώ υπάρχει και μια πτήση τσάρτερ από το Γκέτεμποργκ. Με αυτές έρχονται Σουηδοί στην Costa Navarino και το "Langley Resort Buca Beach" και από κει και μετά γίνονται εκδρομές σε όλο το νομό και βεβαίως για την Αρχαία Μεσσήνη», αναφέρει ο κ. Ψαρούλης.

Για την προβολή του νομού και την προσέλκυση των Σουηδών «υπάρχουν μεγάλες καμπάνιες από σουηδικά γραφεία και άλλα τουριστικά ρεπορτάζ, για να βοηθήσουμε τις πτήσεις». Και υπενθυμίζει πως ειδικά τον τελευταίο χρόνο «έχουν γραφτεί ταξιδιωτικά αφιερώματα για τη Μεσσηνία σε μεγάλες εφημερίδες, με μεγάλη κυκλοφορία». Μάλιστα, «τώρα το Μάιο, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Σουηδίας (πουλάει 180.000 τεύχη), κυκλοφορεί με 11 σελίδες για τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι λίγο πιο διαφορετικό από τα άλλα τουριστικά ρεπορτάζ: έχει ελαιώνες και πρωτοσέλιδο την Καλαμάτα, προβάλλει την Βοϊδοκοιλιά και έχει ρεπορτάζ για το λιομάζωμα και την παραγωγή ελαιολάδου, τη μεσσηνιακή διατροφή, αλλά και τις συνήθειες των κατοίκων την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής».

"Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ"

Μεγάλη διαφήμιση για τη Μεσσηνία -που θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς από τη νέα χρονιά γιατί ήδη οι Σουηδοί έχουν κλείσει για τις διακοπές του καλοκαιριού- ήταν και το ριάλιτι της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης "Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών". «Το ριάλιτι, το οποίο είχε υψηλή τηλεθέαση, τελείωσε την περασμένη Κυριακή, και, όπως είναι γνωστό, επεισόδια γυρίστηκαν στο κάστρο της Πύλου, τη Βέργα και την παραλία της Μπούκας -ειδικά τον τελικό παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές», λέει ο κ. Ψαρούλης. Μεγάλη θα είναι η προβολή του νομού όταν εκδοθεί τον Ιούνιο «και το περιοδικό των πλουσίων, που πηγαίνει μόνο σε πλούσιους Σουηδούς». Μάλιστα επισημαίνει ότι η πρόσκληση δημοσιογράφων, οι οποίοι φιλοξενούνται εδώ και γνωρίζουν τον τόπο για να γράψουν γι' αυτόν και τους ανθρώπους του, απέδειξε στην πράξη ότι έχει θεαματικά αποτελέσματα με μικρό κόστος. Γι' αυτό και «γίνεται προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με δημοσιογράφους στο Μιλάνο, τη Ρωσία και χώρες με πτήσεις προς την Καλαμάτα».

ΤΑ ΓΚΟΛΦ ΤΗΣ COSTA NAVARINO

Σημαντικό ρόλο για την προβολή του νομού και την προσέλκυση τουριστών έχει παίξει και η διαφήμιση των γηπέδων γκολφ της Costa Navarino. «Τα δύο γκολφ έχουν διαφημιστεί πολύ στα περιοδικά και ήδη έχει αρχίσει κι έρχεται κόσμος για να παίξει γκολφ», λέει. Και επισημαίνει ότι στη Σουηδία υπάρχουν 250.000 που παίζουν γκολφ και ταξιδεύουν χειμώνα σε άλλους προορισμούς γιατί στη χώρα τους είναι αδύνατο να παίξουν επειδή έχει χιόνι. Μάλιστα «στις 9 Μαρτίου έγινε η πρώτη πτήση ειδικά για λάτρεις του σπορ, από τη Στοκχόλμη για την Καλαμάτα».

Καταλήγοντας ο Θανάσης Ψαρούλης επισημαίνει ότι θέλει ακόμη «αρκετή δουλειά και οι Μεσσήνιοι πρέπει να καταλάβουν πολλά πράγματα ακόμα, ειδικά όσον αφορά την καθαριότητα, είτε μιλάμε για τουαλέτες εστιατορίων είτε για δρόμους. Πολλοί τουρίστες θέλουν να δουν τη φύση και μπαίνουν μέσα στα ρέματα και βλέπουν πεταμένα ψυγεία, βλέπουν χόρτα άκοπα και σκοτωμένα ζώα στους δρόμους, τα φωτογραφίζουν και απογοητεύονται...». Αλλά «και οι τιμές θα πρέπει να πέσουν λίγο, δεν γίνεται για έναν καφέ να πληρώνει κανείς 3 και 4 ευρώ».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Ο Νίκος Λύτρας, ιδιοκτήτης του "Langley Resort Buca Beach" λέει πως «σαφέστατα υπάρχει φέτος περισσότερο ενδιαφέρον να επισκεφτούν οι Σουηδοί τη Μεσσηνία, ίσως όχι τόσο μεγάλο όσο περιμέναμε, αλλά η προσπάθεια που γίνεται μπορεί να αποδώσει καρπούς και οι βάσεις για το μέλλον θεωρώ ότι έχουν μπει». Επισημαίνει μάλιστα ότι η αύξηση στον αριθμό των Σκανδιναβών τουριστών φαίνεται και μέσα από τη δρομολόγηση της πτήσης της Aegean από Στοκχόλμη, αλλά και της άφιξης φέτος 20 μέρες νωρίτερα της πρώτης πτήσης τσάρτερ από το Γκέτεμποργκ. «Σίγουρα τα γκρουπ που κλείνουν στο δικό μας ξενοδοχείο είναι περισσότερα από πέρυσι και η βασική διαφορά φέτος είναι οι δύο πτήσεις την εβδομάδα, που σημαίνει μεγαλύτερος αριθμός τουριστών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...