Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ξύπνησαν μνήμες στην παρουσίαση του βιβλίου «ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑΣ, Η ψυχή του Ναυπλίου»


Στη Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» οι εκδόσεις «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ»  παρουσίασαν το βιβλίο του συμπολίτη μας Γιώργου Ρούβαλη, με τίτλο: «ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑΣ, Η ψυχή του Ναυπλίου». 


Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Μάρω ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ – ΑΔΑΜΗ, Ομ. Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π. ο Δρ. Γιώργος ΚΟΝΔΗΣ, Κοινωνιολόγος και οι κάτοικοι της γειτονιάς: Ελένη ΚΟΒΒΑΤΖΗ, συνταξιούχος και ο Τάκης Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, έμπορος σε συνομιλία με τον συγγραφέα.


Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του Γ. Ρούβαλη για το Ναύπλιο (εκτός από άλλα λογοτεχνικά) που κάνει μια ανθρωπολογική παρουσίαση τις παλιότερης γειτονιάς του Ναυπλίου. Ιστορικές και λογοτεχνικές αναφορές (πεζά και ποιήματα των Αναπλιώτη, Θ. Κωστούρου, Αλ. & Πραξ. Μουτζουρίδη, Αγγ. Χαδιαράκου κ. ά.) καθώς και πλήθος μαρτυρίες κατοίκων της, συνθέτουν ένα πορτραίτο τούτης της εμβληματικής γειτονιάς και των παρυφών της (Πέντε Αδέλφια, Μεντρεσές, Ακροναυπλία κλπ.) για πολλές δεκαετίες.

Παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του τόπου και των ανθρώπων του, εμπλουτίζουν τούτη την πρώτη και μοναδική έκδοση για την ιστορική και ακόμα ολοζώντανη γειτονιά.


Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο δημάρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλιέων Χ.Γραμματικόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Γ,Τσούρνος και πολλοί Ναυπλιώτες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...