Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ με παρέμβαση Σαμαρά στην Πύλο

Για τη θετική απόφαση ίδρυσης παραρτήματος ΕΚΑΒ στην Πύλο ενημέρωσε ο πρόεδρός του, Δημήτρης Παπαγιαννίδης... το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Η όλη εξέλιξη οφείλεται στην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπαγιαννίδη, ζητώντας του να επιληφθεί του θέματος. Στη συνέχεια ο Δήμος απέστειλε σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο γινόταν εκτενής έκθεση των αναγκών που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Το δε Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας αξιολόγησε τα εκτεθέντα και προέβη στην προαναφερθείσα απόφαση.

Κατά τον κ. Καφαντάρη, «αυτό το βήμα είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τη μεγάλη γεωγραφική έκταση του Δήμου μας, τη χιλιομετρική απόσταση από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το δύσβατο οδικό δίκτυο, λόγοι οι οποίοι επέβαλαν την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην έδρα του Δήμου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου, αλλά και οι προσπάθειες για επαρκή στελέχωση των κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μια ακόμα πάγια διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η επιμονή και η υπομονή δικαιώνονται».

Τέλος, ο δήμαρχος επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τον πρωθυπουργό, καθώς η παρέμβασή του υπήρξε καθοριστική.
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...