Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τρίπολη: Απορρίμματα και ΕΣΠΑ απασχόλησαν την ΠΕΔ Πελοποννήσου

Oμόφωνες ήταν όλες οι χθεσινοβραδινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του, στην Τρίπολη και στο παλαιό Δημαρχείο. Υπήρξε συζήτηση/ενημέρωση γύρω απ' το θέμα της ''ενδιάμεσης λύσης'' όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και αποφασίστηκε όπως την επόμενη εβδομάδα (μάλλον την Πέμπτη), συγκληθεί στην Τρίπολη η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για την προώθηση (κατάρτιση τεχνικού προγράμματος, προυπολογισμός κ.ά.) της ''προσωρινής λύσης'', μέσω του Φορέα. 

Συγχρόνως, θα προωθηθεί και το οριστικό κλείσιμο (μέχρι τέλος Μαίου) όλων των τέως Νομαρχιακών Διαχειριστικών, που η ύπαρξή τους μόνο εμπόδια και γραφειοκρατία εξυπηρετούν. Οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ, εξέφρασαν-για άλλη μία φορά-την αγωνία τους για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικά για τα ζητήματα των εγκρίσεων και της χωροθέτησης όσον αφορά την ''οριστική λύση'', μέσω του διεθνή διαγωνισμού της Περιφέρειας.

Κατά τα λοιπά, η ΠΕΔ Πελοποννήσου, εξουσιοδότησε τους εκπροσώπους της, όπως εκφράσουν στο επόμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στα Ιωάννινα, την αντίθεσή της για τον τρόπο διαχείρισης και συμμετοχής των ΟΤΑ Α Βαθμού, στα κονδύλια της 5ης Προγραμματικής Περιόδου (νέο ΕΣΠΑ). Οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου, επιθυμούν να έχουν ουσιαστικό ρόλο στο χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο και διαμαρτύρονται για τον παραμερισμό τους, όπως χαρακτηριστικά χθες τόνισαν, φέρνοντας για παράδειγμα, την πρόσφατη μη συμμετοχή τους στις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακοιύ Συνεδρίου, της Διαχειριστικής Αρχής, που έγινε στην Τρίπολη.

 ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...