Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Στάθης Μπούκουρας: «Διπλωματούχος» στους ξυλοδαρμούς


Κόρινθος, Χρυσή Αυγή, επεισόδια. Κάθε φορά που ακούγονται αυτές οι λέξεις, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ξέρουν ποιος είναι ο συνήθης ύποπτος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Νομό Κορινθίας Ευστάθιος Μπούκουρας προκαλεί φανερά τα τελευταία χρόνια, καθώς εμφανίζεται συχνά σε συμπλοκές με αντιεξουσιαστές, αστυνομικούς, δημοσιογράφους και απλούς πολίτες.

Πριν από λίγες ημέρες, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο φρουρός του Ευστάθιου Μπούκουρα, καθώς εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι πατέρας τριών παιδιών και οδηγός, χωρίς όμως να έχει δίπλωμα αυτοκινήτου. Εχει δηλώσει ότι οδηγεί από 16 χρόνων χωρίς δίπλωμα με το επιχείρημα «στην Ελλάδα ζούμε!».

Ενα ιστορικό της δραστηριότητάς του εκτός Κοινοβουλίου αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι ο 38χρονος βουλευτής δεν διστάζει να χειροδικήσει και να γρονθοκοπήσει, να υιοθετήσει δηλαδή πρακτικές γνήσιου ναζί.

30/7/2012: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρας μαζί 20 μέλη του κόμματος, σύμφωνα με καταγγελίες, ασκούν σωματική βία εναντίον του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού, σε πυρκαγιά στην περιοχή των Εξαμιλίων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτίθεται στον Αλέκο Πνευματικό και τον ρίχνει στο έδαφος μπροστά σε πλήθος κόσμου.

23/8/12: Είναι επικεφαλής της ομάδας συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών, που, προσπαθώντας να εμποδίσουν τις κλούβες της Αστυνομίας, οι οποίες μεταφέρουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου, προκαλούν επεισόδια και συμπολοκές με άνδρες των δυνάμεων καταστολής.

8/7/2013: Κατά την επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο και ενώ γίνονται επεισόδια, ο Ευστάθιος Μπούκουρας καταγγέλλεται ότι βγάζει όπλο και πυροβολεί 4 φορές στον αέρα.

9/7/2013: Η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Ευστάθιου Μπούκουρα. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γερμενή τάσσονται 208 βουλευτές, κατά 2 - ενώ υπάρχει και μία λευκή ψήφος. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Μπούκουρα, τάσσονται 207 βουλευτές, κατά 1, δύο βουλευτές δηλώνουν «παρών», ενώ υπάρχει και μία λευκή ψήφος. Ο Ευστάθιος Μπούκουρας κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.

28/9/2013: Εξω από τη ΓΑΔΑ, την ώρα που το συνεργείο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων καταγράφει τα τελευταία γεγονότα για τη Χρυσή Αυγή, προκαλείται ένταση. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας και Αρτέμης Ματθαιόπουλος (βουλευτής Σερρών) επίθενται στο συνεργείο. Ο πρώτος μάλιστα, εκτός από απειλές, χτυπάει και το φακό της κάμερας.



Το διαβάσαμε στο: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/224974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...