Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

1ο Kαλαματιανό Καρναβάλι


Ζήσε την απόλυτη εμπειρία των Αποκρεών στο Δήμο Καλαμάτας, ταξιδεύοντας μέσα στον χρόνο, την παράδοση και τα έθιμά της ιστορικής πόλης.

Ο Δήμος Καλαμάτας μαζί με φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και μια ομάδα εθελοντών δημοτών που με μεράκι κι αγάπη δίνουν τον χρόνο τους για την αγαπημένη τους πόλη δημιουργούν έναν καινούργιο θεσμό στην πόλη τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους πολλούς επισκέπτες της και πάντοτε με γνώμονα τον σεβασμό στα ήδη υπάρχοντα έθιμα του τόπου.

Έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου με τη μεγάλη παρέλαση στην οδό Αριστομένους και την κεντρική πλατεία, από άκρη σ’ άκρη της πόλης θα κυριαρχούν χρώματα, μασκαράδες κι αύρα καρναβαλιού. Το κυνήγι του θησαυρού θα πρωταγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων και θα κορυφωθεί σπονδυλωτά όλο αυτό το διάστημα και με αποκορύφωμα το Σάββατο 16 Μαρτίου όπου το τέλος του θα εορταστεί με ένα τεράστιο αποκριάτικο party αυστηρά για τους καρναβαλιστές όπου highlight θα είναι η απονομή των βραβείων στους νικητές του κρυμμένου θησαυρού.

Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας στόχος είναι να αποκτήσει το καρναβάλι τη δική του ταυτότητα, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή, χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικό, γι’ αυτό και πέρα από τις βασικές εκδηλώσεις, οι ίδιοι οι κάτοικοι της ιστορικής πόλης θα προσπαθήσουν μέσα από ιδιαιτέρες και πρωτότυπες πρωτοβουλίες, πάντοτε φυσικά με τη συνδρομή των επισκεπτών, να συνδιαμορφώσουν το «δικό τους» καρναβάλι, σεβόμενο την ιστορία των υπολοίπων της χώρας μας αλλά και ταυτόχρονα διδασκόμενο από αυτά, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την Τσικνοπέμπτη, το Σαββατοκύριακο της τυρινής και της κρεατινής εβδομάδας και την Καθαρή Δευτέρα σας περιμένουν, σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, αυθεντικά παραδοσιακά γλέντια κι ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες αλλά ιδιαίτερα για τους μικρούς μας φίλους.

Κατηφορίστε προς τη Μεσσηνία, απολαύστε την άνετη διαδρομή, μιας κι ο ολοκαίνουργιος αυτοκινητόδρομος σας φέρνει με αφετηρία την Αθήνα σε 2 ώρες ξεκούραστα στην πόρτα της πριγκίπισσας της Πελοποννήσου.

Με θέα την υπέροχη θάλασσα και τα αγέρωχα βουνά της Μεσσηνίας, η πόλη της Καλαμάτας σας προσκαλεί να απολαύσετε τσικνίσματα, το λιώσιμο του παστού, αερόστατα, χαρταετούς, κούλουμα, μουσική, χορούς, πολλές, πολλές άλλες εκπλήξεις, αλλά και να ανακαλύψετε τα πολλά μυστικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...